Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ο Μπ. Γκέϊτς δώρισε 30 εκατ. δολάρια σε φτωχούς αγρότες

ImageΟ Μπίλ ΓκέΪτς δώρισε την Πέμπτη 22 Απριλίου 30 εκατ. δολάρια σε ένα νέο ταμείο για την ενίσχυση των φτωχών αγροτών του πλανήτη, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τις πλούσιες χώρες που δεν εκπλήρωσαν την υπόσχέση που έδωσαν στην τελευταία σύνοδο του G8, στη Λ’ Άκουιλα.

Ο Γκέιτς, που πιστεύει ότι η βοήθεια προς τους αγρότες είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της φτώχειας, προέβη στην ανακοίνωση αυτή σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες στην Ουάσιγκτον µε τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζες και τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ισπανίας και της Νότιας Κορέας.

Στην περυσινή σύνοδο του G8, ανταποκρινόμενες σε σχετική πρόταση της κυβέρνησης Οµπάµα, οι πλούσιες χώρες υποσχέθηκαν να ενισχύσουν τους αγρότες µε 22 δισ. δολάρια. Αλλά το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ισπανία και τη Νότια Κορέα δεν ξεπερνά τα 875 εκατ.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ήταν δίπλα του οι υπουργοί των άλλων µελών του G8, ο Γκέιτς απάντησε: «Καλή ερώτηση.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν μεταξύ µας μερικοί καλοί άνθρωποι, και ελπίζω ότι θα γίνουν περισσότεροι».

Από το ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στον πλανήτη που ζουν µε ένα δολάριο την ημέρα, το 75% είναι αγρότες. Την τελευταία δεκαετία, η αναλογία των δαπανών των κυβερνήσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες για τους αγρότες μειώνεται συνεχώς και ο Γκέιτς ήλπιζε το νέο ταμείο να αποτελέσει µια νέα αρχή.

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: