Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Εκδικάζεται στις 6/5 η αγωγή ΠΑΣΕΓΕΣ κατά ΠΟΣΕΓ

Στις 6 Μαΐου εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή της ΠΑΣΕΓΕΣ κατά της ΠΟΣΕΓ, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου και αφορμή την ανακοίνωση της ΠΟΣΕΓ στις 27/3/2007, για την απευθείας ανάθεση του ΟΣΔΕ 2007 στη ΠΑΣΕΓΕΣ.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της ΠΟΣΕΓ, η ανακοίνωση αυτή, ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια μετά, δυστυχώς παραμένει επίκαιρη, τόσο γιατί οι πράξεις που καταγγέλλει επαναλαμβάνονται, όσο και γιατί τα ερωτήματα που θέτει μένουν αναπάντητα. Η μόνη διαφορά, είναι ότι τα πρόστιμα που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεπερνούν τα 1,5 δις ευρώ δηλαδή έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και κανενός δεν ίδρωσε ούτε ιδρώνει το αυτί.
Η ΠΟΣΕΓ από το 2003 καταγγέλλει τις απευθείας αναθέσεις ως παράνομες και τις σχέσεις ΥπΑΑΤ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ ως σχέσεις διαπλοκής μέσα από τις οποίες συντηρείται, επιβιώνει και «εκσυγχρονίζεται» το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων.
Η ΠΟΣΕΓ, όλα αυτά τα χρόνια δεν παύει να επαναλαμβάνει, ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, εφαρμόζουν το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) με τρόπο που παραβιάζει συστηματικά τη κοινοτική νομοθεσία, αναπαράγει την διαπλοκή και την κακοδιαχείριση, εξυπηρετεί τους ημετέρους, δημιουργεί λάθη στις καταχωρήσεις και προβλήματα στους ελέγχους, καθυστερεί τις πληρωμές των αγροτών και προκαλεί δημοσιονομικές διορθώσεις (πρόστιμα) στην χώρα.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ με την αγωγή της θέλει να φιμώσει την ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή της ΠΟΣΕΓ. Θέλει να κάμψει τη σθεναρή της στάση. Θέλει να συνεχίσει το έργο της χωρίς ενοχλητικές παρεμβάσεις, σε μία δύσκολη περίοδο όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση από το Γενάρη του 2007 έχει θέση τη χώρα μας σε κατάσταση επιτήρησης για το ΟΣΔΕ.
Εμείς κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι, δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε καμία πίεση σε κανέναν εκβιασμό.
Εμείς θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια επιμονή να υπηρετούμε την αλήθεια και το δίκαιο.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε κάθε πτυχή του μεγάλου σκανδάλου που λέγεται ΟΣΔΕ.
Για μας οι σημερινοί μας κατήγοροι, είναι στη συνείδηση των αγροτών και των γεωπόνων που υπηρετούν τη γεωργία μας, οι πραγματικοί κατηγορούμενοι.
agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: