Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Άνοιξε η αυλαία της έκθεσης αγροτικών προϊόντων ποιότητας AgroQuality Festival

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έκθεση των αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιοτικής αξίας Agro Quality Festival 2010, στην οποία μεγάλος χορηγός είναι η Agrenda (περίπτερο N. D7 - 11), η οποία πραγματοποιείται στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2010. Στην έκθεση τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Κρήτης ενώ τα επίσημα εγκαίνια τέλεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης την Πέμπτη 29 Απριλίου και ώρα 19.00μ.μ. Πρόκειται για μια εβδομάδα γνωριμίας με τα ξεχωριστά και αγνά προϊόντα της ελληνικής γης και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων προβολής και ανάδειξής τους. Το συνέδριο αγροτικής επιχειρηματικότητας, οι επιστημονικές και εμπορικές ημερίδες σε συνδυασμό με την παρουσία παραγόντων της αγοράς, διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των εκθετών.
Το Φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχει σκοπό την προβολή και προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης στο δίκτυο των επαγγελματιών της διατροφής, τους εμπορικούς ακολούθους των Πρεσβειών αλλά και στους καταναλωτές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να δοκιμάσουν αγνά ποιοτικά προϊόντα αλλά και να περιηγηθούν στο Αγροτικό Χωριό γνωρίζοντας τη διαδικασία παραγωγής μιας σειράς αγροτικών προϊόντων μέσα από τη λειτουργία του Παραδοσιακού Ελαιοτριβείου, του Τυροκομείου, του Μελισσοκομείου, των Ρακοκάζανων και του Μύλου.Στο "Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας", θα συζητηθεί το μείζον θέμα της προώθησης-δικτύωσης των ελληνικών προϊόντων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παράλληλα, θα γίνει μεγάλο αφιέρωμα στην Κρητική Διατροφή, καθώς σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ γυναίκες από όλη την Ελλάδα θα μαγειρεύουν και θα προσφέρουν λιχουδιές εμπνευσμένες κυρίως από την Κρήτη που φέτος θα είναι η τιμώμενη Περιφέρεια.Επαγγελματίες και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Διαγωνισμό Γαστρονομίας που θα πραγματοποιήσουν οι σχολές Le Monde, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική τέχνη.
Η κατασκευή του Μαγιάτικου Στεφανιού την Πρωτομαγιά και τα bartender shows θα δώσουν μια ψυχαγωγική διάσταση στο Φεστιβάλ και θα ολοκληρώσουν ευχάριστα το τετραήμερο ταξίδι σε γεύσεις και εικόνες από όλη την Ελλάδα.Στην "Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας", συμμετέχουν Δημόσιοι Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Περιφέρειες, Νομαρχίες, Επαγγελματίες του Αγροτουρισμού, Καταστήματα Βιολογικών Προϊόντων, Γυναικείοι & Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Εταιρείες Πιστοποίησης & Ελέγχου, Εταιρείες Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων και Γενικοί Εκθέτες που σχετίζονται με την παραγωγή ή εμπορία αγροτικών προϊόντων.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ
The Agro Exhibitors
Προϊόντα της ελιάς
Ποτοποιεία
Γαλακτοκομεία
Μελισσοκομικά προϊόντα
Προϊόντα
Κρέατος
Οπωροκηπευτικά
Παραδοσιακά
Προϊόντα
Αγροτουρισμός
Ζαχαροπλαστική
Gourmet προϊόντα

Τι περιλαμβάνει
Agro-Festival
Θα παρουσιαστούν οι διαδικασίες παραγωγής μιας σειράς αγροτικών προϊόντων, μέσα από τη λειτουργία: του κλασικού ελαιοτριβείου, του παραδοσιακού τυροκομείου, του μύλου, του μελισσοκομείου και των ρακοκάζανων που θα παράγουν αγνά, ποιοτικά προϊόντα. Παράλληλα, θα προσφέρονται στους επισκέπτες φρέσκοι φυσικοί χυμοί, διαφορετικές ποικιλίες κρασιού για οινογνωσία και προϊόντα άρτου από ειδικούς φούρνους που θα βρίσκονται στην αυλή της Τεχνόπολης.

Agro-Gastronomy
Στο πενθήμερο των εκδηλώσεων θα γίνει ο μεγάλος Διαγωνισμός Γαστρονομίας όπου μία σειρά από καταξιωμένους chefs θα διαγωνιστούν με τα προϊόντα της έκθεσης αναδεικνύοντας τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις από όλους τους Νομούς της Ελλάδας. Agro-BusinessΣε εξειδικευμένη Ημερίδα για τα δίκτυα διανομών, οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξαγωγές των προϊόντων, τις χρηματοδοτήσεις, τις επιδοτήσεις και τις πολιτικές της Ε.Ε.

Agro-Meetings
Στο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, οι Σύνεδροι θα ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις του Αγροτικού τομέα. Εκλεκτοί τεχνοκράτες και πολιτικοί από τον Ευρωπαϊκό χώρο θα μας παρουσιάσουν τις νέες τάσεις και θα δώσουν ερεθίσματα για υψηλό επίπεδο συζήτησης και συμπερασμάτων.

Agro-TourismΈνας ακόμη στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Αγροτουρισμούστην Ελλάδα. Ο θεσμός αυτός έχει σκοπό την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και της τοπικής οικονομίας, την εκμετάλλευση των τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια, πανσιόν, ξενώνες, camping) καθώς και από την τροφοδοσία των τουριστικών μονάδων με προϊόντα τοπικής παραγωγής γεωργικών συνεταιρισμών. Ο αγροτουρισμός θα αποτελέσει το εφαλτήριο ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν μία μορφή ταξιδιού με σεβασμό προς το περιβάλλον και την παράδοση, βασισμένη στη γνωριμία του με την τοπική κουλτούρα, ιστορία και καθημερινότητα.

Agro-Καινοτομία
Θα παρουσιαστούν Αγροτικές καινοτομίες και νέα μοντέλα ανάπτυξης βασισμένα στην προστασία του περιβάλλοντος, τις νέες αγροτικές καλλιέργειες καθώς και σε χρηστικές λύσεις για τους παραγωγούς.

Agro-Γευσιγνωσία
Οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα μπορούν να δοκιμάσουν γνήσιες αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις προερχόμενες από όλη την Ελλάδα. Διάσημοι chefs θα μας παρουσιάσουν συνταγές και γεύσεις βασισμένες σε βιολογικά προϊόντα από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας οι οποίες και θα αναδείξουν τη Μεσογειακή Διατροφή. Τις συνταγές θα αξιολογήσουν γνωστοί δημοσιογράφοι γεύσης.

Agro-Δίκτυα Επιχειρηματικότητας
Το Agro Festival θα αποτελέσει τόπο συνάντησης των αγροτών, των επιχειρηματιών (και των φορέων) σχετικά με τις δράσεις και τις δικτυώσεις των επιχειρήσεών τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.Η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι τρία ευρώ.Οι ώρες και ημέρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι:Πέμπτη 29 Απριλίου, 17:00-22:00μ.μ., Παρασκευή 30 Απριλίου, 12:00-22:00μ.μ.Σάββατο 1 Μαΐου, 10:00-22:00μ.μ., Κυριακή 2 Μαΐου, 10:00-21:00μ.μ.Η είσοδος για τους επισκέπτες είναι στην Οδό Ιακχου, ακριβώς απέναντι από τον Σταθμό του Μετρό Κεραμεικός. Η έξοδος για τους επισκέπτες θα είναι από την οδό Πειραιώς.Για πληροφορίες:ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΤΗΛ: 210 36.10.265, 36.22.205 / FAX: 210 26.10.276 / E-mail:
info@eosp.eu

www.edpa.gr.-agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: