Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Λάρισα: Προβλήματα στις εισαγωγές-εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Σοβαρά προβλήματα έχουν ήδη προκληθεί στις εξαγωγές και εισαγωγές των αγροτικών προϊόντων του Νομού Λάρισας λόγω των κινητοποιήσεων των γεωπόνων της Διεύθνσης Αγρ. Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας για το θέμα της περικοπής των «εκτός έδρας» επιδομάτων.
Για τον λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι των εκτελωνιστών του νομού επισκέφθηκαν τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Κ. Σπανούλη και τον ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα, που έχουν προκληθεί στον κλάδο τους.
Ο κ. Σπανούλης συγκάλεσε σύσκεψη με τους τμηματάρχες των εμπλεκομένων τμημάτων Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου κ.κ. Αλ. Πέκα και Β. Μπαξεβανίδου, στην οποία παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος του Π.Σ. της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. κ. Δ. Σταυρίδης και ο εκπρόσωπος της ΠΟΓΕΔΥ κ. Π. Καλφούντζος.
Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τους αγρότες, εμπόρους, εξαγωγείς και εισαγωγείς του νομού. Ο κ. Σπανούλης αφού επισήμανε ότι συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των γεωτεχνικών υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον της Νομαρχίας για την προστασία του οικονομικού εισοδήματος των αγροτών και εξαγωγέων.
Οι εκτελωνιστές με τη σειρά τους εκδήλωσαν την κατανόησή τους στο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί από τη μείωση των κινήσεων των γεωτεχνικών κατά 50% και κατά συνέπεια της αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στους ελέγχους των εξαγωγών και εισαγωγών, που έχουν να επιτελέσουν.
Συναποφασίσθηκε να αποσταλεί εκ μέρους των εκτελωνιστών έγγραφο διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς, ώστε να δοθεί δίκαιη λύση στο ζωτικής σημασίας θέμα που έχει προκύψει.
Ο κ. Σπανούλης πρότεινε επίσης, μέσα στα πλαίσια των συνδικαλιστικών δυνατοτήτων, να δοθεί κατ' εξαίρεση προτεραιότητα τις αμέσως επόμενες ημέρες στα ευπαθή προϊόντα και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, ώστε να μην χαθούν οι ξένες αγορές για τα ντόπια αγροτικά προϊόντα με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των αγροτών και εξαγωγικών φορέων του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: