Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ερώτηση Θ. Νάκου για την αποκατάσταση ακτημόνων και κτηνοτρόφων της πρώην λίμνης Κάρλας

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, σχετικά με την ανάγκη κοινωνικής αποκατάστασης και αποζημίωσης των θιγομένων δικαιούχων ακτημόνων και κτηνοτρόφων της πρώην λίμνης Κάρλας που θίγονται από την επανασύσταση της λίμνης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Νάκος, παρά τις θετικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας θα επηρεάσει άμεσα τις επαγγελματικές δραστηριότητες και το εν γένει εισόδημα πολλών κατοίκων της περιοχής και όμορων δήμων. Οι δικαιούχοι ακτήμονες που είχαν αναγνωρισθεί ως τέτοιοι με αποφάσεις του Νομάρχη Μαγνησίας κατά την καλλιεργητική περίοδο 1999-2000 και τους είχε παραχωρηθεί με τις ίδιες αποφάσεις το δικαίωμα να καλλιεργούν, ως μισθωτές, καθώς και να βόσκουν τα ζώα τους στις δημόσιες εκτάσεις στην πρώην λίμνη Κάρλα, οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις πέριξ της υπό επανασύσταση λίμνης και σήμερα αποβάλλονται και οι κάτοικοι με κύρια απασχόληση την κτηνοτροφία που βόσκουν τα ζώα τους με απόφαση της πολιτείας, στις ίδιες εκτάσεις που ήμερα δημιουργείται ο ταμιευτήρας υδάτων, θα απωλέσουν με την επανασύσταση της λίμνης την δυνατότητα να εξασκούν το επάγγελμά τους και το εισόδημα με το οποίο ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένη ανάγκη να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής αποκατάστασης και αποζημίωσης των συμπολιτών μας που θίγονται από την απόφαση της πολιτείας για την επανασύσταση της λίμνης Κάρλας σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στην υπ΄αριθμ. 41/17-3-2009 απόφαση του Νομαρχιακού Συμοβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Ο κ. Νάκος θέτοντας στους αρμόδιους Υπουργούς όλα τα παραπάνω ζητά να μάθει τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την κοινωνική αποκατάσταση και αποζημίωση των θιγομένων δικαιούχων ακτημόνων και κτηνοτρόφων της πρώην λίμνης Κάρλας που θίγονται από την επανασύσταση της λίμνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: