Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών γάλακτος ΣΕΒΓΑΠ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κανόνες υγιούς ανταγωνισμού στις βιομηχανίες γάλακτος

Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών γάλακτος ΣΕΒΓΑΠ, η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας Διεπαγγελματικής οργάνωσης του κλάδου.

Στόχος της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα του προϊόντος που προορίζεται για τον καταναλωτή και ταυτόχρονα να στηρίξει τη βιωσιμότητα του κλάδου των παραγωγών γάλακτος και των γαλακτοβιομηχανιών καθώς και η προώθηση του φρέσκου γάλακτος και πιστοποιημένων τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Μέσα από τη συγκεκριμένη οργάνωση θα προωθηθούν προγράμματα ενημέρωσης των καταναλωτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να αναδειχθεί η ποιότητα του φρέσκου γάλακτος και η ονομασία προέλευσης των γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας μας.

Σχετικά με τα συμβόλαια μεταξύ των παραγωγών και των βιομηχανιών γάλακτος, η κ. Μπατζελή σημείωσε ότι, η Διεπαγγελματική οργάνωση θα διασφαλίσει την ύπαρξη συμβολαίων μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών με στόχο την προώθηση ποιοτικών προϊόντων αλλά και την βιωσιμότητα των φορέων, χωρίς ωστόσο να ορίζει τις τελικές τιμές.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού από τις εισαγωγές γάλακτος η Υπουργός δήλωσε ότι θα αντιμετωπισθούν από εντατικούς ελέγχους που θα διενεργήσουν ο ΕΛΟΓΑΚ και ο ΕΦΕΤ από τα σημεία συλλογής του γάλακτος μέχρι και τον τελικό καταναλωτή, ενώ η επισήμανση της προέλευσης της πρώτης ύλης αποτελεί προτεραιότητα τόσο της διαμορφούμενης ευρωπαϊκής πολιτικής όσο και της εθνικής στρατηγικής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ κ. Συμεωνίδης επιβεβαίωσε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια που γίνεται από εδώ και πέρα είναι κοινή, ώστε τα προϊόντα να φθάνουν στην αγορά με σωστές τιμές που ανταποκρίνονται και στην πραγματική του ποιότητα.

Ο πρόεδρος της Δωδώνης κ. Δημήτρης Παλαιοθόδωρος δήλωσε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να τεθούν οι κανόνες που θα δημιουργήσουν πιο υγιή ανταγωνισμό και θα διαμορφώνουν τις τιμές ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Θέλουμε είπε να υπάρχει σαφής προσδιορισμός της προέλευσης των προϊόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: