Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΠΣ ΠΕΓΔΥ Κιλκίς προς ΠΟΓΕΔΥ: "Τι περιμένετε;"Προσχέδιο για τον ΄΄Καλλικράτη΄΄.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Αν. Παπανδρέου 3 , 61 100 Κιλκίς

Τηλ. 2341350115 , Fax. 2341350199

E-mail : u12911@minagric.gr

.

Κιλκίς 13-4-2010

Αρ. Πρωτ. 25

ΠΡΟΣ : Δ.Σ Π.Ε.Γ.Δ.Υ

ΚΟΙΝ : Δ.Σ Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ



ΘΕΜΑ : Προσχέδιο ¨Καλλικράτη¨.

Συνάδελφοι

Δόθηκε , όπως περιμέναμε άλλωστε ,στη δημοσιότητα το ΄΄Μη οριστικοποιημένο΄΄ Προσχέδιο για τον ΄΄Καλλικράτη΄΄.

Σε αυτό δυστυχώς περιλαμβάνονται οι χειρότερες των προβλέψεων για τους γεωπόνους – κυρίως των Ν.Α - που όλοι μας τόσο καιρό υποπτευόμαστε , ακούγαμε και ψιθυρίζονταν .

Σε αντίθεση με το αρχικό κείμενο του Ιανουαρίου του 2010 , που είχε δώσει ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και στο οποίο οι αρμοδιότητες των Ν.Α για Γεωργία – Κτηνοτροφία μεταφέρονταν γενικόλογα στις νέες Περιφέρειες, στο τωρινό προσχέδιο οι αρμοδιότητες και το προσωπικό κατά το μεγαλύτερο μέρος μεταφέρονται στους νέους Δήμους.

Εμείς ως Π.Σ έγκαιρα με το αρ. 2/28-1-2010 έγγραφό μας έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες σας τις στείλαμε και τις δημοσιοποιήσαμε καθώς και άμεσα απαντήσαμε (αρ. 12/9-3-2010 έγγραφό μας) στο ερώτημά σας για το ίδιο θέμα.

Παρόλο που και άλλα Π.Σ στη συνέχεια έκαναν το ίδιο και δημοσιοποίησαν τις προτάσεις τους , αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία σας έχει εγγράφως απαντήσει ,εσείς ακόμη δεν έχετε συνθέσει τις θέσεις αυτές ώστε να εκδώσετε ένα ενιαίο κείμενο θέσεων .

Ο καιρός περνάει , οι εξελίξεις τρέχουν και ακόμη να μάθουμε ποια θέση υπερασπίζεται το συνδικαλιστικό μας όργανο. Τι περιμένετε; Εάν δεν δράσετε τώρα , πότε θα το κάνετε;

Τα παρόν προσχέδιο είναι ότι πιο ασαφές , επικίνδυνο και διασπαστικό υπάρχει για τον κλάδο μας.

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και τις έχουμε ήδη διατυπώσει στο έγγραφο των προτάσεων μας . Σε αυτό τελειώναμε ζητώντας συντονισμό δράσης για να «αποφύγουμε καταστάσεις της δεκαετίας του ΄90» .Τώρα απαιτούμε ανάληψη δράσης, σε συνεργασία με την ΠΟΓΕΔΥ , μήπως και σώσουμε μέρος από την επιστημονική και υπαλληλική αξιοπρέπεια που μας απέμεινε.

Για το Π.Σ Κιλκίς

Ο Πρόεδρος - Ο Γραμματέας - Η Ταμίας

Κοκκίνης Θεόδωρος - Αυγερινίδης Κων/νος - Παμπουκίδου Παρθένα

Δεν υπάρχουν σχόλια: