Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

«Παράνομο το χαράτσι του ΟΣΔΕ»!

«Παράνομο το χαράτσι του ΟΣΔΕ»!
Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Τη συνέχιση της άγριας επίθεσης της κυβέρνησης στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι θα κληθούν, για μια ακόμα χρονιά, να ακριβοπληρώσουν τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ για να πάρουν τις επιδοτήσεις τους, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, (ΕΟΑΣΝΛ). «Οι διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης - επισημαίνει - ότι κανείς αγρότης δε θα πληρώσει για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ ξεχάστηκαν για μια ακόμη φορά».

Και τονίζει: «Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι φτωχοί αγρότες και συνταξιούχοι δε θα πληρώσουν χαράτσια για την υποβολή αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης του 2010. Ομως, μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και οι φτωχομεσαίοι αγρότες που εξαναγκάζονται να έχουν και εξωγεωργικό εισόδημα, όπως και ένας μεγάλος αριθμός συνταξιούχων του ΟΓΑ, θα κληθούν να πληρώσουν τα παράνομα και αυθαίρετα χαράτσια του ΟΣΔΕ.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχειρεί τεχνηέντως να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις, προκειμένου να σκιάσει την άρνηση της κυβέρνησης ν' αναλάβει το κόστος υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης. Και καταφεύγει σε τερτίπια σαν και αυτό, επικαλούμενη παράλληλα και "τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας"...

Αυτή η απόφαση δεν αποτελεί δείγμα πολιτικής ευαισθησίας για τους φτωχούς και μικρούς αγρότες. Γιατί, εκτός των άλλων, ένας συνταξιούχος του ΟΓΑ με 6.000 ευρώ επιδότηση για παράδειγμα είναι πλούσιος και πρέπει να πληρώσει χαράτσι για να πάρει την επιδότηση που δικαιούται; Ταυτόχρονα, η ίδια η υπουργός με απόφασή της κόβει την επιδότηση στους μικρούς και φτωχούς αγρότες που έχουν επιδότηση κάτω από 200 ευρώ. Σε αυτούς απαγορεύει να υποβάλουν αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης. Τους πετάει έξω από την παραγωγική διαδικασία. Εδώ πού είναι η κυβερνητική ευαισθησία;»

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΝΛ υπογραμμίζει: «Για περισσότερα από 10 χρόνια συνεχίζεται η φάμπρικα των παράνομων χαρατσιών του ΟΣΔΕ από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η παρακράτηση αυτή ήταν και είναι παράνομη. Η κυβέρνηση χαρατσώνει τους αγρότες σε μια περίοδο που το αγροτικό εισόδημα μειώνεται διαρκώς, το κόστος παραγωγής αυξάνεται αδικαιολόγητα και οι τιμές πώλησης είναι εξευτελιστικές στα πιο πολλά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Απαιτούμε να σταματήσει το χαράτσι σε βάρος των αγροτών, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι αγρότες για την κατάθεση της δήλωσης ΟΣΔΕ και να επιστραφούν όλα τα χρήματα που έχουν πληρώσει παράνομα για τον ίδιο λόγο όλα τα προηγούμενα χρόνια».
www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: