Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, Ε Υ Ρ Υ Τ Ο Μ Ο A Μ Υ Γ Δ Α Λ Ι Α Σ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ε Υ Ρ Υ Τ Ο Μ Ο A Μ Υ Γ Δ Α Λ Ι Α Σ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Τορούτζια-Νικολαϊδη 38334 Βόλος
Τηλέφωνο: 24210 66525 Fax : 24210 69545
Πληροφορίες : Γραφείο Διευθυντή
Η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων :
- βλάπτει την υγεία των καταναλωτών
- επιβαρύνει το περιβάλλον
- αυξάνει το κόστος παραγωγής

Βόλος, 16/4/2010

Μετά από παρατηρήσεις στους κλωβούς υπαίθρου που διατηρεί η υπηρεσία μας σε περιοχές του Συκουρίου Λάρισας διαπιστώθηκε η έναρξη εξόδου των εντόμων.

Συνεπώς θα πρέπει αμέσως να αρχίσει η προστασία της αμυγδαλιάς με τα κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα στις μεγαλύτερες συνιστώμενες δόσεις.

Το ευρύτομο θεωρείται και είναι ο σημαντικότερος εχθρός της αμυγδαλιάς. Θα πρέπει λοιπόν οι αμυγδαλοπαραγωγοί να προσέξουν ιδιαίτερα (που τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα έχουν δραστικά περιοριστεί) τις παρακάτω οδηγίες:

α) Επειδή η καταπολέμηση στοχεύει στην θανάτωση των ακμαίων που εμφανίζονται αυτή την εποχή, οι ψεκασμοί θα γίνονται πριν τα έντομα προλάβουν να ωοτοκήσουν μέσα στους καρπούς.

β) Οι επεμβάσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 7 – 10 ημέρες ( ανάλογα με την εντομοκτόνο δράση του κάθε σκευάσματος ) και μέχρι το στάδιο της σκλήρυνσης του ενδοκαρπίου.

γ) Η συνεχής προστασία της καλλιέργειας απ` τις προσβολές του εντόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της καταπολέμησης.

δ) Θα πρέπει οι ψεκασμοί να γίνονται με καλό και σχολαστικό ″ λούσιμο ″ των καρπών μέχρι απορροής του ψεκαστικού διαλύματος.

ε) Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες των παρασκευαστών οίκων για την αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο διαδίκτυο www.minagric.gr

Ο Προϊστάμενος Δ/νσης α.α.
Σπύρος Βλειώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: