Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ σε φ/β από την ΕΑΣ Βόλου

ImageΣε μια φιλόδοξη επένδυση που κάνει πράξη το δόγμα «πράσινη ανάπτυξη στην υπηρεσία του αγρότη και του κτηνοτρόφου» προχωράει άμεσα η ΕΑΣ Βόλου. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 19 Μάιου ο κ. Νικήτας Πρίντζος η Ένωση έχει έτοιμο επενδυτικό σχέδιο για την κατασκευή 150 φωτοβολταικών πάρκων στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Βελεστίνου από το οποίο θα έχουν σημαντικό οικονομικό όφελος οι οικονομικά ασθενέστεροι παραγωγοί της περιοχής. Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ, ποσό που η ΕΑΣ Βόλου δηλώνει αποφασισμένη να καλύψει πλήρως. Σε περίπτωση, μάλιστα, που η επένδυση ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, τότε η Ένωση θα καταβάλει από τα ταμεία της τα περίπου 10 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στη συμμετοχή των αγροτών.
Το κάθε φωτοβολταικό πάρκο θα είναι δυναμικότητας 100 KWh και η συνολική έκταση που απαιτείται εκτιμάται ότι φτάνει τα 3,5 στρέμματα.
Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 300 με 400 αγρότες, οι οποίοι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις ατομικές ή ανά δύο για την κατασκευή του κάθε φωτοβολταικού πάρκου. Ο κ. Πρίντζος διαβεβαίωσε ότι τα κριτήρια επιλογής θα είναι πλήρως διαφανή και αξιοκρατικά. Το κέρδος για κάθε παραγωγό υπολογίζεται σε 30.000 ευρώ ετησίως σε έναν χρονικό ορίζοντα 6-7 χρόνων.
Ο φάκελος της επένδυσης είναι έτοιμος να κατατεθεί ώστε να αξιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι διατάξεις του άρτι ψηφισθέντος από τη Βουλή νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, ενώ η Ένωση θα ζητήσει και τη συνδρομή των τοπικών φορέων και βουλευτών ώστε να μην υπάρξουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
«Πιστεύω ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα για τους αγρότες-μέλη της ΕΑΣ Βόλου για να ζήσουν οι οικογένειές τους και να παραμείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ΕΒΟΛ: H συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία φαίνεται ότι συνεχίζει την ανοδική πορεία της προηγούμενης χρονιάς, αφού στο πρώτο τετράμηνο του 2010 ο τζίρος της έχει αυξηθεί κατά 5%.
Παράλληλα, τις περασμένες εβδομάδες ξεκίνησε η διάθεση προϊόντων της μέσα από 120 νέα σημεία πώλησης στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: