Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Γ. Κασαπίδης: Ενστάσεις για με το προσχέδιο που αφορά στον ΕΛΓΑ


Γ. Κασαπίδης: Ενστάσεις για με το προσχέδιο που αφορά στον ΕΛΓΑ

Ενστάσεις για το προσχέδιο σχετικά με τον ΕΛΓΑ, διατυπώνει ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης, Γ. Κασαπίδης.
«Από την παρουσίαση του προσχεδίου προς δημόσια διαβούλευση ο αγροτικός κόσμος μπορεί να αντιληφθεί ότι όλη η φιλοσοφία του νομοσχεδίου ωθεί την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής στην “προαιρετικότητα” της ασφάλισης και στην ιδιωτική ασφάλιση.
Οι μέχρι χθες διακηρύξεις της υπουργού για "υποχρεωτικότητα" της ασφάλισης, "κοινωνικό χαρακτήρα" του ΕΛΓΑ και "υλική και ηθική" στήριξη του Έλληνα αγρότη αναιρούνται μέσα από τις διατάξεις του προσχεδίου. Όλα σχεδόν παραπέμπονται στην πρόσθετη – προαιρετική και ιδιωτική ασφάλιση.
Εξάλλου, από την όλη φιλοσοφία του προσχεδίου διαφαίνεται ότι η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής ωθείται στην “προαιρετικότητα” και την ιδιωτική ασφάλιση», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασαπίδης και προσθέτει:
«Επιμένουμε ότι, με τις σημερινές δομές και τα σημερινά χαρακτηριστικά της ελληνικής γεωργίας, το «ασφαλιστικό κοστούμι» που της ταιριάζει είναι εκείνο της υποχρεωτικής ασφάλισης και μάλιστα με απλές και αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Υπάρχουν, βέβαια, και τομείς της ελληνικής γεωργίας που έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικά, που έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και έχουν ενσωματώσει νέες τεχνολογίες. Οι τομείς αυτοί μπορεί να καλύψουν τις πέραν της ασφάλισης του ΕΛΓΑ ειδικές ασφαλιστικές τους ανάγκες, με "ειδικά ασφαλιστικά πακέτα" των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και με ισχυρή επιδότηση ασφαλίστρου από το κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: