Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ενημέρωσαν τον Κασαπίδη οι γεωτεχνικοί για τις θέσεις τους σχετικά με τον ΄΄Καλλικράτη΄΄.

Την έντονη αντίθεσή τους στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, αλλά και τη νέα διοικητική δομή και διάρθρωση που προκύπτει για τις Υπηρεσίες του αγροτικού τομέα της χώρας εξέφρασαν σε συνάντησή τους με τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., κ. Γιώργο Κασαπίδη, τα..... μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.
Ειδικότερα, επισημάνθηκαν προβλήματα που προκύπτουν λόγω ασυμβατότητας των υποχρεώσεων των γεωπόνων και κτηνιάτρων ως προς την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κανονισμών από μη κρατικούς φορείς. Επίσης, εκφράστηκε η ανησυχία για την υποκειμενική — υπό την καθοδήγηση των “αιρετών” δημάρχων ή περιφερειαρχών— λειτουργία των νέων γεωπονικών και κτηνιατρικών υπηρεσιών σχετικά με θέματα ελέγχου της παραγωγής και της αγοράς των αγροτικών προϊόντων.
Τέλος, για την αναπτυξιακή διάσταση, οι εκπρόσωποι της ΠΟΓΕΔΥ επεσήμαναν την ανάγκη επιτελικού σχεδιασμού και συντονισμού από την κεντρική εξουσία, προς αποφυγή εσφαλμένων ή σκόπιμων επιλογών που δε θα εξυπηρετούν το συλλογικό όφελος και τις ανάγκες της χώρας.
Ο κ. Κασαπίδης τόνισε οτι συμμερίζετε τις ανησυχίες των εκπροσώπων των γεωπόνων και κτηνιάτρων, δηλώνοντας ότι είναι αναγκαίος ο επιτελικός ρόλος του κράτους προκειμένου να διασφαλισθεί η αποτελεσματικότητα των ελέγχων που αφορούν όχι μόνον την αγροτική παραγωγή και τη δημόσια υγεία, αλλά και το σχεδιασμό της αγροτικής ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών της χώρας που συνθέτουν το ιδιαίτερο και ξεχωριστό παραγωγικό οικοσύστημα της Ελλάδας.
Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις ανησυχίες και τις προτάσεις των εκπροσώπων των επιστημόνων του Δημοσίου και να τις συζητήσει με τον αρμόδιο Τομεάρχη Εσωτερικών, αλλά και με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά.
agroschannel.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: