Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Θ. Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Θ. Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΣ:
Τα μέλη του Δ.Σ. και όλους τους συναδέλφους
Όπως και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., θέλω να τονίσω ότι:

Το κείμενο της «ανοικτής επιστολής» των τεσσάρων συναδέλφων της ΠΑΣΚ απηχεί, προφανώς, τις δικές τους απόψεις αλλά δεν ταυτίζεται, με την πραγματικότητα. Δεν είναι, ίσως, σκόπιμο την παρούσα στιγμή να επεκταθώ περισσότερο.

Απορρίπτω το ζήτημα τήρησης μη συνεπούς στάσης από την πλευρά μου. Τέτοιο ζήτημα μπορεί να τεθεί μόνο σε όσους δεν προτίθενται ή δεν ενδιαφέρονται (πλέον) να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις συνέχισης της προσπάθειας ανέλιξης και δραστηριοποίησης του Επιμελητηρίου, η οποία ξεκίνησε πριν δύο χρόνια.

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ασχέτως του προσώπου του εκάστοτε Προέδρου, θα πρέπει πάντα να λειτουργεί στα πλαίσια της νομιμότητας αλλά και στην κατεύθυνση που σηματοδοτεί το Πρόγραμμα Δράσης, το οποίο έχει εγκριθεί, με συντριπτική πλειοψηφία, από την Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων του Επιμελητηρίου. Οι προτεραιότητες (ενδεικτικά) αφορούν την διεξαγωγή των εκλογών με απλή αναλογική στην συμπλήρωση της τριετίας από τις εκλογές, με μία εκσυγχρονισμένη και αδιαμφισβήτητη εκλογική διαδικασία, με την προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν τους συναδέλφους, όπως τα θέματα του ΕΛΓΑ και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, του ΠΑΑ, τα θέματα που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους Δ.Υ., τον θεσμικό και συμβουλευτικό ρόλο του Επιμελητηρίου, κ.λπ. Όποιος ενδιαφέρεται να δρομολογήσει μία αλλαγή πορείας του Επιμελητηρίου έναντι οιασδήποτε σκοπιμότητας οφείλει να το πει ξεκάθαρα αντί να περιορίζεται στο να ζητάει την παραίτηση του Προέδρου. Αυτό αποτελεί μία ξεκάθαρη δική μου τοποθέτηση.

Λυπάμαι αλλά και ανησυχώ για το γεγονός ότι, ατυχώς, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ., προτάχθηκαν, από πέντε συναδέλφους, παραταξιακές και άλλες σκοπιμότητες εις βάρος των συμφερόντων των γεωτεχνικών και του, εν γένει, ρόλου του επιμελητηρίου με αποτέλεσμα να διαλυθεί η συνεδρίαση και να μην ληφθούν αποφάσεις σε μία σειρά καθοριστικής σημασίας θεμάτων της Η.Δ.

Το έργο της τελευταίας διετίας προφανώς και «ανήκει» σε όσους το έφεραν εις πέρας και αυτοί δεν είναι μόνο οι τέσσερεις συνάδελφοι της ΠΑΣΚ αλλά είναι αποτέλεσμα δουλειάς των οκτώ εκ των μελών του ΔΣ στον βαθμό που ο καθένας συντέλεσε σ’ αυτό.
Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι να επανέλθω επί του θέματος, σε περίπτωση που αυτό θα κριθεί σκόπιμο.
20 / 05 / 2010 Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: