Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ειδική ομάδα «ράμπο» δημιουργεί η Μπατζελή προκειμένου να μπει… φρένο σε αθέμιτες πρακτικές

Ειδική ομάδα «ράμπο» δημιουργεί η Μπατζελή προκειμένου να μπει… φρένο σε αθέμιτες πρακτικές

Τη «συνταγή» Χρυσοχοΐδη με τους «Ράμπο», κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής και των σκανδαλωδών προμηθειών στα νοσοκομεία, σκέφτεται να υιοθετήσει και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή προκειμένου να ελέγχονται όλες οι κοινοτικές και εθνικές επιδοτήσεις καθώς και τα επενδυτικά σχέδια. «Δε γίνεται υπουργείο, παραγωγικό και οικονομικό, να μην έχει εσωτερικό έλεγχο», τόνισε η υπουργός (σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό) και προσέθεσε: «Πλέον γνωρίζουμε τα αγροτεμάχια, γνωρίζουμε ποιες επιδοτήσεις πρέπει να παίρνει ο κάθε παραγωγός και τέλος Ιουλίου, που θα ολοκληρωθεί και αυτή η ψηφιοποίηση, θα μπορούμε κατά 80% ή 90%, δε θέλω να πω κατά 100%, να έχουμε μια σαφή εικόνα των κοινοτικών επιδοτήσεων. Ποιοι τις παίρνουν και αν πρέπει να τις πάρουν». Σχολιάζοντας το θέμα της παραπομπής 30 αγροτών της Βοιωτίας στη Δικαιοσύνη επειδή δήλωναν ψευδώς ότι καλλιεργούν βαμβάκι, σε εκτάσεις που δεν φυτρώνει τίποτα, η κ. Κατ. Μπατζελή συμπλήρωσε: «Δεν έχει σημασία μόνο το ύψος της απάτης, δε χωρίζουμε τους απατεώνες σε μικροαπατεώνες και μεγαλοαπατεώνες».

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να εντοπίσουμε τις αθέμιτες και παράνομες πρακτικές. Ο φάκελος έχει πάει στον εισαγγελέα και εδώ θέλω να σας πω ότι μπορεί να δηλώνονται ότι είναι 30 παραγωγοί, όμως 2 από αυτούς είχαν ένα λογαριασμό με συνδικαιούχους γύρω στα 10 ονόματα. Σημαίνει ότι πολλοί απ’ αυτούς μπορεί να μη γνώριζαν, να είχαν μπει τα ονόματά τους για να μπουν σε ένα λογαριασμό ή να δηλώνουν ότι έχουν μικρά αγροτεμάχια, αλλά ο μεγαλοδικαιούχος ήταν ένας».
Παράλληλα σύμφωνα με καταγγελίες του υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη ζήτησε ενημέρωση από το τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου, σχετικά με το ύψος των δαπανών που έγιναν από το 2004 μέχρι το 2009, αλλά τον πληροφόρησαν ότι «το αρχείο των δαπανών αυτών έχει εξαφανιστεί».
Για τον παραπάνω λόγο ο υφυπουργός ενημέρωσε με επιστολή τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Γιώργο Κανελλόπουλο αναφέροντας: «Ζητώ να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες για την απαράδεκτη αυτή πράξη της υπεξαίρεσης του αρχείου η οποία προφανώς υποκρύπτει, σκιές συγκάλυψης, πιθανής σπατάλης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την απαράδεκτη και πρωτοφανή αυτή ενέργεια».

www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: