Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Καλλικράτης και για συνεταιρισμούς στη Μαγνησία;

Την εφαρμογή του Καλλικράτη και σε επίπεδο Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, εξετάζει η Μαγνησία. Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και του αρμοδίου αντινομάρχη, Δημήτρη Μεργιαλή, το θέμα τίθεται επί τάπητος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι, της ερχόμενης Τρίτης 11Μαίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΕΑΣ Βόλου, Πηλίου και Αλμυρού.
Η προοπτική δημιουργίας μιας Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών σε επίπεδο νομού, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον αγροτικό κόσμο της Μαγνησίας. «Υπάρχει μια κατ’ αρχήν θετική αντιμετώπιση αυτής της προοπτικής από τους αγρότες», επεσήμανε ο αρμόδιος αντινομάρχης Δημήτρης Μεργιαλής, τονίζοντας ότι η ιδέα έχει πλέον ωριμάσει μετά και την έναρξη της συζήτησης για την αναδιοργάνωση των συνεταιριστικών οργανώσεων με αφορμή το νέο Νομοσχέδιο.
«Θα διερευνήσουμε αν υπάρχει η δυνατότητα και η διάθεση σύμπτυξης των τριών ΕΑΣ σε μία, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές επεμβάσεις», σημείωσε ο κ. Μεργιαλής.
Η συνένωση των ΕΑΣ Βόλου, Πηλίου και Αλμυρού, εκτιμάται ότι θα ισχυροποιήσει τον αγροτικό κλάδο και θα αποφέρει οφέλη τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο «δυνάμεων» των ΕΑΣ, ιδίως σε μια χρονική συγκυρία που πλήττεται η αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα και ο κλάδος θα πρέπει να βρει νέες διεξόδους από την κρίση και την ερημοποίηση της υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: