Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ένα βήμα πιο κοντά ο Διατροφικός Τειρεσίας

ImageΈτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή είναι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Καρχιμάκη, το σχέδιο για τη δημιουργία μητρώου εμπόρων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που έχουν εντοπιστεί να παρανομούν.

Το εν λόγω μητρώο αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του Διατροφικού Τειρεσία. Της «μαύρης λίστας» δηλαδή στην οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα μπαίνουν όσες επιχειρήσεις του χώρου εμπλέκονται σε διατροφικά σκάνδαλα και ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων.

Σχεδιασμένο στα πρότυπα του γνωστού Τειρεσία για τις ασυνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους επιχειρήσεις, το σχέδιο έχει ως στόχο να καταπολεμηθούν παρανομίες που πλήττουν τόσο τον παραγωγό όσο και τον καταναλωτή.

Σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση ή έμπορος εντοπισθεί να παρανομεί, θα περνάει αυτομάτως στη «μαύρη λίστα». Εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα και τις διοικητικές ποινές, οι παραβάτες θα τιμωρούνται και με αποκλεισμό από διαγωνισμούς και συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα του Δημοσίου.

www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: