Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΓΕΩΤΕΕ:ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σας αποστέλλουμε συνημμένα τις θέσεις τις οποίες επεξεργάστηκε το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αναφορικά με την προστασία των φοινικοειδών της Ελλάδας από τον κίνδυνο προσβολής τους από το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, η εξάπλωση του οποίου έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και αποτελεί σοβαρή απειλή για το ενδημικό είδος φοίνικα (Phoenix theophrasti).
Οι θέσεις αυτές, καταλήγουν στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες αδιαμφισβήτητα θα συμβάλλουν, εφόσον υλοποιηθούν, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν, αφορούν ένα σοβαρό πρόβλημα περιβαλλοντικής και εθνικής σημασίας: την προστασία των φοινικοειδών που απειλούνται σοβαρά από το κολεόπτερο Rhynchophorus ferrugineus, το ‘’κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι’’ ή ‘’ρυγχοφόρος’’ των Φοινικοειδών.
Οι προτάσεις - θέσεις αυτές στηρίχθηκαν σε:
Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων, νομολογίας, αποφάσεων, προτάσεων, ενστάσεων κλπ συναφών στοιχείων,
Συλλογή και επεξεργασία επιστημονικών και ερευνητικών δεδομένων που προέκυψαν από την βιβλιογραφία ή από σχετικές ειδικές ημερίδες,
Ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ επιστημόνων, ερευνητών, επαγγελματιών γεωτεχνικών και υπηρεσιακών παραγόντων που ασχολούνται με το θέμα και ανασκόπηση – αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας στην πράξη της μέχρι τώρα προσπάθειας για τον έλεγχο της εξάπλωσης και τον περιορισμό του εντόμου
Πρωτοβουλίες του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ
Πορίσματα της σχετικής με το θέμα Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Πρασίνου του ΓΕΩΤΕΕ και της αντίστοιχης Ομάδας Εργασίας του Παραρτήματος Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: