Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΕΛΓΑ: Έγκριση προγράμματος ενεργητικής προστασίας έτους 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση προγράμματος ενεργητικής προστασίας έτους 2010

Έως 15 – 7 – 2010 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων.
Η νέα διοίκηση του ΕΛΓΑ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα προληπτικής προστασίας της παραγωγής , ειδικά σε εκείνες τις καλλιέργειες και περιοχές που έχει τεκμηριωθεί από επιστημονικές μελέτες η αποτελεσματικότητα των μέσων ενεργητικής προστασίας.

Με γνώμονα την αρχή ότι «η πρόληψη αποτελεί επένδυση» το Δ.Σ του ΕΛΓΑ ενέκρινε το πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2010 συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για μέρος μόνο των συνολικών πόρων που σχεδιάζεται να επενδυθούν στον τομέα της πρόληψης τα επόμενα χρόνια.

Το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ σχεδιάζουν την περαιτέρω επέκταση και εδραίωση των προγραμμάτων προστασίας των γεωργικών καλλιεργειών από φυσικούς κινδύνους. Για τον σκοπό αυτό έχει συνταθεί και εξετάζεται η ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός ευρύτερου προγράμματος συνολικού ύψους 120 εκ. ευρώ

Ειδικά για το 2010 τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. είναι :
α) O αντιπαγετικός ανεμιστήρας, για την προστασία των εσπεριδοειδών από τον παγετό,
β) Η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους και
γ) Το αντιχαλαζικό δίχτυ, για την προστασία των μηλοειδών, των πυρηνοκάρπων , της ακτινιδιάς , των αμπελοειδών καθώς και της ροδιάς από το χαλάζι.

Οι περιοχές που ο ΕΛΓΑ θα επιχορηγήσει τον Αντιπαγετικό Ανεμιστήρα είναι :
οι Νομοί Αιτωλ/νίας, Αργολίδας, Άρτας, Αττικής (Περιοχή Δήμου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.
Οι περιοχές που ο ΕΛΓΑ θα επιχορηγήσει τα Αντιχαλαζικά Δίχτυα είναι οι Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσ/νίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χανίων.
elga.gr


Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι την 15 - 7 – 2010.

Μετά την ημερομηνία αυτή ουδεμία αίτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: