Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

750 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 22/06/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

750 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή ανακοινώνει την υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τα καθεστώτα ενίσχυσης των επενδύσεων γεωργών και κτηνοτρόφων του Μέτρου «Εκσυγχρονισμός των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ).

«Ενισχύουμε σημαντικά τις αναπτυξιακές προσπάθειες και το αγροτικό εισόδημα στην ύπαιθρο, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα δημόσια οικονομικά και τους πολίτες. Η αγροτική οικονομία αποτελεί κρίσιμο κρίκο στη συνολική προσπάθεια τόνωσης της ανάπτυξης και της παραγωγικής δραστηριότητας» σημείωσε σε δήλωση της η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή.

Η συνολική δημόσια δαπάνη του Μέτρου αναμένεται να ξεπεράσει τα 750 εκατομμύρια ευρώ και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρόκειται να ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα που αφορούν την βελτίωση της ποιότητας και την ανταγωνιστικότητας είναι ο βασικός μας στόχος. Και θα τον πετύχουμε» τόνισε ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Τα ποσοστά ενίσχυσης ξεκινούν από 40% της επιλέξιμης επένδυσης και μπορούν να φτάσουν μέχρι το 75% για τους γεωργούς των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως, μεταξύ άλλων, την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των εδαφικών πόρων και την αποδοτική διαχείριση των υδάτων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), τη μετεγκατάσταση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, την εισαγωγή καινοτομιών και τεχνολογιών πληροφορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: