Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδος ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

Συναδέλφισσες/οι

Η προηγούμενη κυβέρνηση με το ΠΔ Παυλόπουλου επέβαλε το 24μηνο στις συμβάσεις ανά φορέα για να μην μπορεί κανείς να διεκδικήσει μόνιμη δουλειά, μείωσε τον αριθμό των συμβάσεων, επέβαλλε τα δελτία παροχής υπηρεσιών(αυτασφάλιση στο ΤΕΒΕ) και τις προσλήψεις μέσω των πολιτικών γραφείων.

Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει το κερασάκι προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα μέσω του σχεδίου «αναμόρφωσης»του ΕΛΓΑ, ενός σχεδίου που προβλέπει ότι το εκτιμητικό έργο για τις αποζημιώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων δεν θα καλύπτεται από Γεωπόνους μέσω ΑΣΕΠ αλλά από πίνακα «εμπειρογνωμόνων» δηλαδή από συναδέλφους που θα επανακαταρτίζονται (μιλάμε για κατάργηση του πτυχίου το οποίο κατά τα άλλα έγινε master) και μετά θα δουλεύουν ως «ελεύθεροι επαγγελματίες» σε μελετητικά γραφεία, εργολάβους ή εταιρείες που θα είναι μέσα στα πράγματα. Αντί να διδαχθούν από το σκάνδαλο της βιολογικής γεωργίας όπου επιδοτήθηκαν 30000 αγρότες (παρήγαγαν βιολογικό προιόν μόνο 3000) , μέσω ιδιωτικών εταιρειών «πιστοποιημένων» με εκατοντάδες γεωπόνους με μπλοκάκια οι οποίοι το τελευταίο διάστημα απολύονται στο σωρό, συνεχίζουν να εναποθέτουν τα πάντα στην “αγορά” που θα λύσει όλα τα προβλήματα!!!

Ταυτόχρονα καταργούν την κρατική χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ, αυξάνουν τις εισφορές των αγροτοκτηνοτρόφων και σπρώχνουν ένα μεγάλο κομμάτι αγροτών προς την ιδιωτική ασφάλιση.

Συναδέλφισσες/οι

Η επιτήρηση και οι εντολές του ΔΝΤ και της Ε.Ε για περικοπές των δημόσιων δαπανών οδηγούν στη διάλυση υπηρεσιών που παρά τα προβλήματα τους προσφέρανε κοινωνικό έργο, καταργούν θέσεις εργασίας και καταστρατηγούν κάθε εργατικό δικαίωμα.(ωράριο, συμβάσεις)

Σε αυτό το σχέδιο το Υπουργείο βρήκε άξιο σύμμαχο το ΓΕΩΤΕΕ που δείχνει καλή συμπεριφορά μήπως και πάρει κανένα κοκαλάκι για πιθανές υπηρεσίες που θα προσφέρει μέσω της «πιστοποίησης» και της «αξιολόγησης» των συναδέλφων. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι λειτουργούν σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας των γεωτεχνικών.

Λέμε όχι στην «αξιολόγηση» και την «πιστοποίηση». Μόνη προϋπόθεση για δουλειά το πτυχίο μας. Ενιαία δημόσια συγκρότηση σε ένα φορέα όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου με κριτήριο την παραγωγική αγροτική ανασυγκρότηση, την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού χωρίς τα δεσμά της ΚΑΠ. Κατάργηση των κέντρων διαφθοράς των Ανώνυμων Εταιρειών και των εταιρειών ιδιωτικού δικαίου του Υπουργείου. Έξω οι εργολάβοι από το υπουργείο. Πραγματικά δημόσιο σύστημα ασφάλισης για τους αγροτοκτηνοτρόφους. Κάλυψη των πραγματικών αναγκών με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας-όχι στο μπλοκάκι και την απλήρωτη εργασία-συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Καλούμε όλους τους άνεργους-συμβασιούχους, τους γεωτεχνικούς συλλόγους αλλά και τους συνδικαλιστικούς φορείς των αγροτοκτηνοτρόφων σε συγκρότηση μετώπου ανατροπής του συγκεκριμένου σχεδίου. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα πάρουμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα σε επίπεδο περιφέρειας και θα συμμετάσχουμε σε κάθε πανελλαδική πρωτοβουλία. .

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: