Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Η «ΑΓΡΟΓΗ» ανοίγει το δρόμο για απολύσεις μόνιμου προσωπικού

Σε απόγνωση και οριστικό αδιέξοδο οδηγεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους 269 εργαζόμενους της ΑΓΡΟΓΗΣ και τις οικογένειές τους! Η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου «Κατάργηση, Συγχώνευση Υπηρεσιών, Οργανισμών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα», που δημοσιοποίησε, προτείνει την κατάργηση της Εταιρείας Αξιοποίησης Αγροτικής Γης-ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και την απόλυσή τους.

Και ανοίγει το δρόμο για μια σειρά απολύσεων μόνιμου προσωπικού, αφού τα στελέχη της κυβέρνησης αρνούνται να τους παράσχουν δίκαιη και ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργαζομένους αορίστου χρόνου του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα. Κι αυτό γιατί όπως εξηγούν, μιλώντας στην «Α.τ.Κ.», ενώ η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1998 με το νόμο 2637/1998 και με σκοπό την αξιοποίηση της αγροτικής γης και τη βοήθεια των αγροτών, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου δημοσίου τομέα εποπτευόμενη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέλαβε τη χαρτογράφηση των εποικιστικών εκτάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου, δηλαδή τις εκτάσεις του Δημοσίου, και από τα μέσα του 2006 σε συνεργασία με την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. το έργο αυτό επεκτάθηκε και στην καταγραφή των ιδιωτικών εκτάσεων, συνολικού όγκου 4.000.000 ιδιοκτησιών, το οποίο ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα με μεγάλη επιτυχία αποσπώντας τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμερα τους αφήνουν στο δρόμο!

«Η ΑΓΡΟΓΗ ανέπτυξε ένα πλήρες σχέδιο ανάπτυξης και υλοποίησης έργου, το οποίο προέβλεπε ενίσχυση του στελεχιακού της δυναμικού με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό. Η κάλυψη των επιπλέον λειτουργικών δαπανών πραγματοποιήθηκε με ανακατανομή πιστώσεων εντός του υπουργείου και των εποπτευομένων οργανισμών. Προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι στις 22 Ιουνίου του 2010 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης προσχέδιο νόμου, σχετικά με την κατάργηση της εταιρίας ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., μίας από τις λίγες εταιρείες του Δημοσίου πιστοποιημένη κατά ISO από τον ΕΛΟΤ!» σημειώνουν.

Δεν παραλείπουν να επισημάνουν πως στους φορείς που καταργούνται, λαμβάνεται μέριμνα μετακίνησης του προσωπικού τους σε άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, γεγονός το οποίο δεν συμβαίνει στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., και καταγγέλλουν επιλεκτική και αρνητική μεταχείριση, με αποτέλεσμα την καταγγελία των συμβάσεων των εν λόγω υπαλλήλων. Καταλήγοντας αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό, όταν η πρόσληψη των 269 υπαλλήλων έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο και με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες στις αρχές Αυγούστου του 2009, ημερομηνία ουδέτερη, όσον αφορά στις εκλογές, η προκήρυξη των οποίων έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2009, δηλαδή ένα μήνα αργότερα, κι επομένως, οι προσλήψεις δεν είναι ούτε προεκλογικές ούτε παράνομες. Την ίδια στιγμή, παρουσιάζουν σχετική γνωμοδότηση του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου Σπύρου Φλογαΐτη καθώς επίσης και εκθέσεις εργατολόγων και δικηγόρων, για τη νομιμότητα των προσλήψεών τους αλλά και την παρανομία της κυβέρνησης βάσει Συντάγματος.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ- http://www.apogevmatini.gr/?p=83613

Δημοσίευση σχολίου