Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Γιώργος Κασαπίδης προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: "Οι Έλληνες αγρότες αφήνονται εντελώς στην τύχη τους".

KasapidisΜε αφορμή τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης στη Βουλή σχετικά με την κατάργηση των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΟΚΑΑ) από την Κυβέρνηση, ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σε επικίνδυνη τροχιά εισέρχεται ο αγροτικός τομέας και η αγροτική παραγωγή στην πατρίδα μας μετά από τις εξηγήσεις και τις αναφορές της Υπουργού κας Μπατζελή σχετικά με την απόφαση της να καταργήσει τις αποκεντρωμένες δομές του ΥπΑΑ&Τ, τα ΤΟΚΑΑ.

Χαρακτηρίζοντας πλεονασμό την ύπαρξη των δομών αυτών στους νομούς όλης της χώρας, η κ. Μπατζελή και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν την ευθύνη για το κενό σε θέματα ενημέρωσης γεωργικών εφαρμογών που θα προκύψει για τους αγρότες στη χώρα μας.

Αντί να ενισχύσει την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να στηθούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες ως προέκταση του ΥπΑΑ&Τ στην περιφέρεια, με απώτερο στόχο τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο εφαρμογής της χαρασσόμενης Αγροτικής Πολιτικής και της υποβοήθησης των αγροτών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού υπονόμευσε τη λειτουργία των ΤΟΚΑΑ, τελικά τα καταργεί.

Είναι γεγονός ότι ως κυβέρνηση η Ν.Δ. καθυστέρησε την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας και δεν ολοκλήρωσε την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αρχικά προβλεπόταν για τα ΤΟΚΑΑ, όμως έκανε ένα σημαντικό βήμα για την αποκεντρωμένη λειτουργία και εκσυγχρονισμό του ΥπΑΑ&Τ.

Με την απόφαση διακοπής της λειτουργίας των ΤΟΚΑΑ, η Κυβέρνηση οδηγεί σε συρρίκνωση το Υπουργείο και λαμβάνοντας υπόψη το ανεφάρμοστο του σχεδίου Καλλικράτη —τουλάχιστον στον τομέα των γεωπονικών και κτηνιατρικών υπηρεσιών— η κρατική αρωγή και παρουσία στους αγρότες θα πάψει τελείως να υπάρχει, έστω και στην μορφή που υπήρχε μέχρι σήμερα, παρ’ όλες τις ελλείψεις και τις τυχόν αδυναμίες.

Με δύο λόγια οι Έλληνες αγρότες αφήνονται εντελώς στην τύχη τους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: