Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νίκου Ζιούβα Πρ.ΠΟΣΓ και Ευθύμιου Ιακωβάκη Πρ.ΠΟΣΕΓ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα τελευταία δύο χρόνια το ΓΕΩΤΕΕ, μετά από χρόνια απραξία, έχει αρχίσει να επιτελεί σε ικανοποιητικό βαθμό τον ρόλο του, έχει αναδείξει πολλά θέματα Γεωτεχνικού ενδιαφέροντος και άρχισε να προσφέρει έργο στη χώρα, την κοινωνία και τους Γεωτεχνικούς.
Το Προεδρείο του ΓΕΩΤΕΕ, κατέβαλλε σοβαρές προσπάθειες να γίνει αξιόπιστος συνομιλητής με την πολιτεία, να αποκαταστήσει την επαφή του με την κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά και να διαβουλευτεί με όλους τους κοινωνικούς οικονομικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.
Το έργο που έγινε στο ΓΕΩΤΕΕ είναι το αποτέλεσμα επίπονων προσπαθειών, συναδέλφων που στήριξαν το συγκεκριμένο Διοικητικό σχήμα, συναδέλφων εκτός σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και Γεωτεχνικών Συνδικαλιστικών οργανώσεων που ταύτισαν ή προσάρμοσαν τις προσπάθειές τους με αυτές του ΓΕΩΤΕΕ.
Σ’ αυτούς συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς. Ως επικεφαλείς Γεωπονικών συνδικαλιστικών οργάνων συντονίσαμε τις προσπάθειες μας με το ΓΕΩΤΕΕ, συνεργαστήκαμε αποτελεσματικά στα πλαίσια κοινών επιδιώξεων και τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά και μετρήσιμα.
Στο ΓΕΩΤΕΕ όμως δημιουργήθηκε η πρόσφατη Διοικητική κρίση, που από ότι φαίνεται παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Κρίνουμε συνεπώς σκόπιμο να ενημερώσουμε το Γεωτεχνικό κόσμο, ότι εμείς ως ενεργά στελέχη της ΠΑΣΚ, που αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του συγκεκριμένου Διοικητικού σχήματος, δεν έχουμε καμία συμμετοχή στη διαμόρφωση της πρόσφατης απόφασης των μελών της ΠΑΣΚ που μετέχουν στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ, να άρουν τη συμμετοχή τους από το Διοικητικό σχήμα.
Επιπλέον, εκφράζουμε σοβαρές επιφυλάξεις για την ωφελιμότητα όλων των ενεργειών που ακολούθησαν και που γίνονται στο όνομα και στα αναμενόμενα μιας συμφωνίας που εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Μέσα σε μία εποχή που τα προβλήματα της κοινωνίας και των Γεωτεχνικών πολλαπλασιάζονται και μάλιστα υπό συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες, θεωρούμε ότι είναι περιττή η δημιουργία κρίσεων, ιδιαίτερα όταν επίκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Σε σχέση με όλα τα παραπάνω, εμείς πιστεύουμε ότι, το Διοικητικό σχήμα με την σημερινή του σύνθεση, πρέπει :
• να κλείσει άμεσα όλες τις Διοικητικές και Υπηρεσιακές εκκρεμότητες, να ολοκληρώσει την θητεία του και να προχωρήσει σε εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2010,
• να συνεχίσει να λειτουργεί και να παράγει έργο σε όλα τα επίπεδα των ανειλημμένων υποχρεώσεων,
• να συνεχίσει να διαμορφώνει θέσεις και προτάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΓΕΩΤΕΕ και τους Γεωτεχνικούς σε όλους τους χώρους απασχόλησης και
• να συνεχίσει να διαμορφώνει θέσεις και προτάσεις για τα μεγάλα θέματα που έχουν σχέση με την χάραξη και την υποστήριξη της Αγροτικής Πολιτικής, την Ανάπτυξη της Υπαίθρου, την διαχείριση των πόρων και του περιβάλλοντος, τις δράσεις για την υποστήριξη της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα της χώρας.
Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε όπως πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που εξυπηρετεί τους σκοπούς και τους στόχους του ΓΕΩΤΕΕ και των Γεωτεχνικών πέρα και έξω από κάθε μορφής σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις.

Αθήνα, 01/06/2010

Νίκος Ζιούβας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ)
Ευθύμιος Ιακωβάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων (ΠΟΣΕΓ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: