Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Νέα πληγή άνοιξε το χαλάζι στις μηλιές Πηλίου

ImageΖημιές της τάξης του 65%-80% εμφανίζουν οι καλλιέργειες μήλων στις περιοχές της Ζαγοράς και του Πουρίου, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ που πραγματοποίησε αυτοψία.

Οι καταστροφές οφείλονται στη χαλαζόπτωση της 5ης Ιουνίου 2010, θέματα για τα οποία ο αρμόδιος αντινομάρχης Δημήτρης Μεργιαλής ενημέρωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ.

Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουνίου στο υπουργείο στην Αθήνα θα συζητηθεί το πρόβλημα της μικροκαρπίας των μήλων της Ζαγοράς αλλά και η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, παρουσία του κ. Μεργιαλή, εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων της Ζαγοράς και της αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωπόνων, οι ζημιές αφορούν 200-250 παραγωγούς, 300 αγροτεμάχια και περίπου 10.000 μηλιές.

Οι ζημιές αυτές επιδείνωσαν την ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μηλοκαλλιεργητές του Πηλίου από άλλα προβλήματα, όπως μικροκραπία των μήλων που ζημιώνει σχεδόν κάθε χρόνο την παραγωγή τους. «Όπως αντιλαμβάνεστε θα πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες εξατομίκευσης των ζημιών από τις υπηρεσίες σας ώστε οι μηλοπαραγωγοί να αποζημιωθούν έγκαιρα και αντικειμενικά» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Μεργιαλής.

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: