Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Γιορτές της Γης, 15-18 Ιουλίου 2010

Γιορτές της Γης, 15-18 Ιουλίου 2010
Μια απόπειρα αντίστασης στην ισοπέδωση του πολιτισμού και της διασκέδασης.

10 χρόνια συμπληρώνουν φέτος οι «Γιορτές της Γης» που συγκαταλέγονται πλέον, όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Ελλάδας, αλλά και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η «άλλη Φεστιβαλική πρόταση» του καλοκαιριού, όπως έχουν δικαίως χαρακτηριστεί από τον εγχώριο τύπο. Αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή και προτείνοντας ένα «εναλλακτικό» συναυλιακό πρόγραμμα, ανέδειξαν την ύπαρξη του διαφορετικού και απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο Γιορτή μπορεί να είναι. Παράλληλα περιλαμβάνοντας ένα πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων καθιερώθηκαν ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης, πιο οικείας, στη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον και επιπλέον ως πρόταση εναλλακτικών διακοπών, ως πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και ως πρόταση εναλλακτικής διατροφής.

Πιστές στο ραντεβού τους αλλά πάντα με καινοτόμα και δημιουργική διάθεση, μακριά από τα στερεότυπα και την πλήξη μιας διοργάνωσης κονσέρβας, οι Γιορτές της Γης θα συναντήσουν και πάλι τους πολυπληθείς φίλους τους από τις 15 έως και τις 18 Ιουλίου 2010. Πάντα στο εντυπωσιακό ορεινό τοπίο της Βλάστης Κοζάνης, σε υψόμετρο 1240 μέτρων στα οροπέδια του Σινιάτσικου, διοργανώνονται και φέτος από την Κοινότητα Βλάστης και την συνεργασία της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.

Το επετειακό συναυλιακό πρόγραμμα που φτιάχτηκε και φέτος με κέφι, γνώση και πολύ μεράκι, περιλαμβάνει ονόματα της ευρωπαϊκής world μουσικής σκηνής, όπως και ειδικά φέτος, αρκετά ονόματα της εγχώριας σκηνής.

Πέμπτη 15 Ιουλίου
Los Mujeros, 21.30 μ.μ.
Χρήστος Θηβαίος, 23.30 μ.μ.
Monsieur Minimal (λίγο μετά τα μεσάνυχτα)

Παρασκευή 16 Ιουλίου
Rock Four, 20.30 μ.μ.
Λωξάνδρα, 21.30 μ.μ.
Gevende (Tουρκία), 23.00 μ.μ.
Σπύρος Γραμμένος (μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα)

Σάββατο 17 Ιουλίου
Two Man Show μια αντιπολεμική κωμωδία από την Ομάδα Θεάτρου C For Circus, 20.30 μ.μ.
Κara deniz project // savvas pavlidis (thessaloniki . berlin), 22.00 μ.μ.
Karandila Gypsy Brass Orchestra (Βουλγαρία),
Cabaret Balkan feat Δημήτρη Σταρόβα, (μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα)


Κυριακή 18 Ιουλίου
Τα 13 Ρολόγια, μουσικοθεατρική παράσταση από την ομάδα Ούγκα Κλάρα, 20.30 μ.μ.
Ερασιτέχνες Εραστές, 21.30 μ.μ.
Χειμερινοί Κολυμβητές, 23.30 μ.μ.
Vodka Rag, (μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα)


Παράλληλες εκδηλώσεις :

• Έκθεση για την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της Βλάστης
• Φωτογραφικές εκθέσεις για τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ
• Σεμινάριο κρουστών "Κρουστά στο δάσος" από το Βασίλη Βασιλάτο και την ομάδα κρουστών του "E.M.Percus-ensemble» (καθημερινά στις 11.30 το πρωί, στο κάμπινγκ)
• Έκθεση αφίσας για την κλιματική αλλαγή
• Παρουσίαση της δράσης Περιβαλλοντικών Oργανώσεων
• 2 τρίωρα σεμινάρια “Expression primitive”με τη Μάρω Γαλάνη, χορογράφο
• Τοξοβολία από την κίνηση εθελοντών SCI-Ελλάς
• Εστιατόριο με βιολογικά τρόφιμα σε προσιτές τιμές
• Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών

Παιδότοπος :

• Παραστάσεις
D’n’a=Λαβ φορ εβερ, Video Art and Theatre performance από τη θεατρική ομάδα ΣουΔιΞα.
Την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 8.00 το απόγευμα.

• Καραγκιόζης
Θέατρο Σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Σπύρο Ξυπνητό με δύο καλοκαιρινές παραστάσεις εμπλουτισμένες με στοιχεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Την Παρασκευή 16 Ιουλίου και το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 8.00 το απόγευμα στο Παρθεναγωγείο.

• Βιωματικά Παιχνίδια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο δάσος και παρατήρηση πουλιών (birdwatcing) από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ

Και ακόμη οι καθιερωμένες πλέον απρόοπτες μεσημεριανές συναυλίες στον χώρο του κάμπινγκ, που συνήθως εξελίσσονται σε απρόσμενα πάρτυ, μεταμεσονύχτια events για τους ξενύχτηδες.
Και όλα αυτά με ένα αρκετά φτηνό εισιτήριο (12 ευρώ το ημερήσιο, 20 ευρώ το διήμερο και 30 για όλο το τετραήμερο), που περιλαμβάνει και το κάμπινγκ και πολύ προσιτές τιμές στο εστιατόριο με βιολογικά προϊόντα, επιβεβαιώνουμε στην πράξη τον αντιεμπορευματικό χαρακτήρα των Γιορτών της Γης και αποτελούμε επιπλέον μια εναλλακτική πρόταση διακοπών - απάντηση στην οικονομική κρίση
ΙNFO: Η Βλάστη βρίσκεται στο Ν. Κοζάνης, σε απόσταση 24 χλμ. από την Πτολεμαϊδα. Συνολικά απέχει 160 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 530 χλμ. απ’ την Αθήνα. Με την Εγνατία οδό η απόσταση έχει μειωθεί αισθητά και σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί από τη Θεσσαλονίκη στη Βλάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: