Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Κ. Μπατζελή: Σε 20 μέρες θα πληρωθούν οι εξισωτικές του 2009

Την δέσμευση ότι θα πληρωθούν σε 20 μέρες το αργότερο οι εξισωτικές αποζημιώσεις του 2009 πήρε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, το Σάββατο 17 Ιουλίου από τον Έβρο. Η δέσμευση έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα αναφερόμενη στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των αγροτών, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι την Παρασκευή πληρώθηκαν οι δικαιούχοι των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2008.

Στην συνέχεια η υπουργός μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο τοπικός Σύλλογος Αγροτών των Φερών, καλώντας τους αγρότες της περιοχής του Νομού Έβρου να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν. «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι μεγάλων αλλαγών στην ΚΑΠ και πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε στοίχημα ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε και να παραμείνουμε ενεργοί αγρότες στην αγροτική οικονομία», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός.

Αναφερόμενη στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι το κράτος δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να συμμετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες, όπως είναι ο αγροτοτουρισμός, για να συμπληρώνουν το εισόδημα τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εάν π.χ. προχωρήσουν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, θα σταματήσουν να παράγουν τρόφιμα.

Η υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξη, ως προς την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, λέγοντας ότι «από τον Σεπτέμβριο αρχίζουμε πλέον να μιλάμε για ανάπτυξη, με το άνοιγμα του ΕΣΠΑ, αλλά και την αποκέντρωση».

Σε ό,τι αφορά τον ΕΛΓΑ, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια διάσωσής του, καθώς κινδυνεύει να βουλιάξει από τα χρέη, που αγγίζουν τα 4 δισ. Στόχος του υπουργείου είναι ο ΕΛΓΑ εκτός από το να καταγράφει τις ζημιές με σαφήνεια και διαφάνεια, να έχει και τη δυνατότητα να ασφαλίζει εισοδήματα.

Ακολούθως, το μεσημέρι του Σαββάτου, η κ. Μπατζελή συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεόδωρο Σαρρή, τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Μόσχο Κορασίδη, και τον διευθυντή του γραφείου του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Λάζαρο Κιωκάκη, αναχώρησε για τη Σαμοθράκη, όπου το βράδυ θα μιλούσε στο 12ο Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο, που διοργανώνει το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών σε συνεργασία με τον δήμο Σαμοθράκης.

www.paseges.gr/

ΥΓ. ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ 2009, ΔΙΟΤΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ (ΣΕ ΛΙΓΟ). ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ( ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΡΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: