Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Επιστροφές 265,02 εκατ. ευρώ από δαπάνες της ΚΑΠ, ζητά η Ε.Ε. από 11 χώρες για τις αδυναμίες στο Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS-GIS).

Το ποσό των 265.020.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για τις ανάγκες της ΚΑΠ από Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρειο Ιρλανδία, ζητά πίσω με απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε., στις 15 Ιουλίου, και σύμφωνα με αυτή τα ποσά που πρόκειται να επιστραφούν είναι αποτέλεσμα μη συμμόρφωσης των εν λόγω κρατών με τους κοινοτικούς κανόνες ή πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.

«Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την πληρωμή και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), και η Επιτροπή οφείλει να εξασφαλίζει ότι τα κράτη μέλη έχουν κάνει ορθή χρήση των κονδυλίων», αναφέρει στην απόφασή της η Ε.Ε.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Dacian Ciolos, δήλωσε: «Εργαζόμαστε σκληρά για να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός έλεγχος των γεωργικών δαπανών, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι τα χρήματα των φορολογουμένων δεν κατασπαταλήθηκαν».

Οι σημαντικότερες επιμέρους διορθώσεις είναι οι εξής:

  • 137.εκατ. ευρώ επιβαρύνουν το Ηνωμένο Βασίλειο για τις αδυναμίες στο Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS-GIS) (Έργο αναλογο με αυτό της ψηφιοποιήσης που έχει αναλάβει η Αγρογή ΑΕ σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ΕΑΣ και που έχει μεταφερθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ).
  • 52 εκατ. ευρώ επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω ανεπάρκειας στους ελέγχους των δικαιούχων του εθνικού αποθέματος κ.α.
  • 33.700.000 ευρώ επιβαρύνουν το Ηνωμένο Βασίλειο - Βόρεια Ιρλανδία για τις αδυναμίες που σχετίζονται με το LPIS-GIS, και σε επιτόπιους ελέγχους και ελλείψεις στην εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων ( Σχετικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στην Ελλάδα και προς το παρόν μας "βρήκαν" ότι είμαστε μέσα στα προβλεπόμενα πλαίσια όπως αναφέρει το έργο LPIS-GIS )
  • 11 εκατ. ευρώ καταλογίστηκαν στην Ουγγαρία για λάθη στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και στην επιβολή του φόρου προστιθέμενης αξίας κ.λ.π.

Για το πλήρες κείμενο της απόφασης, σε pdf μορφή, πιέστε http://www.paseges.gr/portal/binaryChannel/datastore/2d/18/2d/2d182dc0caf03e124e568e6ee3cf7726b31b9735


ΥΓ. ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ .pdf ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: