Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πως παίρνουν οι αγρότες προσωρινή βεβαίωση για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Προσωρινή βεβαίωση για την κατάταξη του υποψηφίου στους επαγγελματίες αγρότες και χρησιμοποιείται μόνο για την υποβολή αίτησης κατά προτεραιότητα χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό ΑΠΕ δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ .Διαβάστε τις Οδηγίες .


  1. Εισαγωγή

Για την εφαρμογή της παραγράφου 6β του άρθρου 15 του νόμου 3851/2010 (ΦΕΚ 85 Α΄) ως επαγγελματίες αγρότες ορίζονται όσα φυσικά πρόσωπα κρίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τα στοιχεία εισοδήματος που δηλώνονται στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και με αυτά που τηρούνται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ότι ασκούν ως κύρια δραστηριότητα την αγροτική.

Επισημαίνεται ότι, για τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος δεν προσμετρώνται στο συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα του φυσικού προσώπου τα εισοδήματα που παρατίθενται στην παρ. 1Γ της υπ’ αριθ. 247016/5365/11-06-2003 απόφασης του Υπουργού Γεωργίας, όπως τροποποιήθηκε από την υπ’ αριθ. 245883/16-01-2006 απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και το εισόδημα που προκύπτει από τυχόν πώληση ηλεκτρικής ενεργείας από τον σταθμό ΑΠΕ προς τρίτους.

2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

(α) Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες, οι οποίοι επιθυμούν να κριθούν ως επαγγελματίες αγρότες στο πλαίσιο της παρ. 6β του άρθρου 15 του Νόμου 3851/2010, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την «Αίτηση ένταξης στο καθεστώς των επαγγελματιών αγροτών για τις ΑΠΕ» (Υπόδειγμα 1), είτε απευθείας από τους ίδιους μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού ( http://www.opekepe.gr/ ) στην οποία βρίσκεται αναρτημένη, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατίθενται, είτε μέσω των πυλών εισαγωγής, όπως αυτές ορίζονται κατ’ έτος. H συμπλήρωση του Υποδείγματος 1 πραγματοποιείται σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στα εξής δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο του ετήσιου εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος

  • Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ασφάλισης

  • Απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών

(β) Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν κριθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι ασκούν ως κύρια δραστηριότητα την αγροτική, στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής ενιαίας δήλωσης εκμετάλλευσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Καν. (ΕΚ) αριθ. 73/2009 και της υπ’ αριθ. 277626/2006 (ΦΕΚ 761 Β΄) Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Υπόδειγμα 1, εισάγοντας μόνο τον ΑΦΜ τους και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, προκειμένου να ταυτοποιηθούν στο ΟΠΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

(γ) Οι γεωργοί, που εντάχτηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών από την 1/1/2009 και μετά, συμπληρώνουν στο Υπόδειγμα 1 τον ΑΦΜ και τα σταθερά στοιχεία τους καθώς, και τα στοιχεία της απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα στα αντίστοιχα πεδία (βλ. σχετικές οδηγίες).

3. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ – ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Μετά την καταχώριση των προβλεπόμενων ανά περίπτωση πεδίων στην ηλεκτρονική αίτηση, πραγματοποιείται αυτόματα μηχανογραφικός έλεγχος των στοιχείων [περίπτωση (α)] ή ταυτοποίηση με το ΟΠΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ [περιπτώσεις (β) και (γ)]. Ο μηχανογραφικός έλεγχος των στοιχείων, για τον προσδιορισμό του ποσοστού της συμμετοχής του γεωργικού εισοδήματος στο συνολικό εισόδημα του ενδιαφερόμενου, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Παράρτημα 1 της παρούσης. Ακολούθως, το Υπόδειγμα 1 λαμβάνει αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία καταχώρισης, συμπληρώνεται η σχετική ένδειξη για την προσωρινή κατάταξη του ενδιαφερόμενου στους επαγγελματίες αγρότες (ΝΑΙ/ΟΧΙ) και εκτυπώνεται. Το έντυπο αυτό αποτελεί προσωρινή βεβαίωση για την κατάταξη του υποψηφίου στους επαγγελματίες αγρότες και χρησιμοποιείται μόνο για την υποβολή αίτησης κατά προτεραιότητα χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι τα δικαιολογητικά, βάσει των οποίων συμπληρώνεται το Υπόδειγμα 1, για τους ενδιαφερόμενους της περίπτωσης 2(α) (για αυτούς που δεν έχουν κριθεί ήδη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως επαγγελματίες αγρότες), δεν προσκομίζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η επαλήθευση των δικαιολογητικών, θα γίνεται κατά την στιγμή της αξιολόγησης του φακέλου αιτήματος για επενδύσεις σε σταθμούς ΑΠΕ.

http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4353:2010-07-13-11-44-52&catid=35:georgia1&Itemid=57

Δεν υπάρχουν σχόλια: