Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΠΟΣΕΓ:Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και τα επαγγελματικά θέματα

Θέμα: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και τα επαγγελματικά θέματα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στις 15/07/2010 συνεδρίασε στην Αθήνα το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην οποία κατόπιν πρόσκλησης συμμετείχα προκειμένου να ενημερώσω το Δ.Σ. για τα επαγγελματικά προβλήματα των Γεωπόνων σε σχέση με τα σχέδια βελτίωσης, τους νέους γεωργούς, το ΟΣΔΕ, την υλοποίηση του ΠΑΑ 2007-2013, τα επαγγελματικά προσόντα και τις κοινοτικές οδηγίες.

Η ημερήσια διάταξη είχε προς συζήτηση 76 θέματα και ανάμεσά τους ήταν και επαγγελματικά. Το πρώτο επαγγελματικό θέμα ήταν στην 21η θέση και αφορούσε το γνωστό πρόβλημα της υπογραφής των σχεδίων βελτίωσης και τα υπόλοιπα ήταν διασκορπισμένα σε διάφορες θέσεις της ημερήσιας διάταξης.

Στην αρχή της διαδικασίας επιχειρηματολογώντας για την προτεραιότητα και την σοβαρότητα των επαγγελματικών θεμάτων ζήτησα από τα μέλη του Δ.Σ. να τα προτάξουν για συζήτηση. Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από ορισμένα μέλη του Δ.Σ. ενώ γνώριζαν ότι ήταν αδύνατον με την πρακτική που ακολουθείται να φτάσουν την συζήτηση έστω και στο πρώτο θέμα που αφορά τα επαγγελματικά. Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην συζήτηση σύμφωνα με την σειρά που είχαν στην ημερήσια διάταξη.

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 12:00 και με την ανοχή ως προς το ωράριο από την γραμματειακή υποστήριξη κράτησε μέχρι στις 17:00. Τα πρώτα εφτά θέματα που συζητήθηκαν σε αυτό το διάστημα ήταν, η Εγγραφή νέων μελών, οι οικονομικές δαπάνες, η διαδικασία γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου, η διαδικασία κατάθεσης προτάσεων και αιτημάτων προς τρίτους (Υπουργεία, φορείς κλπ), η διαδικασία έκδοσης Newsletter, η προετοιμασία εκλογών και ο ορισμός μελών υπηρεσιακού συμβουλίου.

Κατόπιν όλων αυτών έκρινα σκόπιμο, να ενημερώσω τους συναδέλφους για τις ακολουθούμενες τακτικές και πρακτικές μελών του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στα πλαίσια της εκπροσώπησης και της υποστήριξης των συμφερόντων των γεωτεχνικών.

Ο Πρόεδρος

Ευθύμιος Ιακωβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: