Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Καυστική Επιστολή ΠΟΣΕΓ και ΠΟΓΕΔΥ προς το ΥΠΑΑΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)

ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ

Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240 e-mail:ax2u128@minagric.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

Διδότου 26, ΑΘΗΝΑ, ΤΚ 10680, Τηλ. 210-3623594, 6947 566915, fax 210-3623784 E-mail: poseg@otenet.gr

Ημ/νία: 21/07/2010

ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Υπουργό κα. Κατερίνα Μπατζελή

Κοινοποίηση:

1. Υφυπουργό κ. Μιχάλη Καρχιμάκη

2. Ειδικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Διβάρη

3. Ειδική Υπηρεσία Συγχρηματοδοτούμενων Μέτρων & Πράξεων Αγροτικής Ανάπτυξης

4. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

5. ΜΜΕ

Κυρία Υπουργέ,

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι καθημερινά και συστηματικά με την πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα για τον πρωτογενή τομέα, υποβαθμίζεται τον ρόλο των Γεωτεχνικών στον Δημόσιο τομέα και των Γεωπόνων στον Ιδιωτικό τομέα.

Οι προσχηματικές διαδικασίες και οι παρελκυστικές πολιτικές που εφαρμόζετε οδηγούν στο αδιέξοδο όχι μόνο τους Γεωτεχνικούς και τους αγρότες, αλλά και τον πρωτογενή τομέα συνολικά.

Είναι λοιπόν απαράδεκτο σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η Χώρα μας όχι με ευθύνη των Γεωτεχνικών αλλά των Κυβερνήσεων και το ζητούμενο είναι η Ανάπτυξη, η Παραγωγή και ο υγιής ανταγωνισμός, εσείς με την πολιτική σας να βάζετε τροχοπέδη και να καθηλώνετε την δυναμική προσφορά των Γεωτεχνικών.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένες από τις πολλές λάθος επιλογές σας.

1ον Η ΚΥΑ που υπογράψατε για τα «Καθεστώτα Ενισχύσεων του μέτρου 1.1.2. εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων», αντί να λύνει το πρόβλημα της ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης του Αγροτικού Τομέα, με ημίμετρα και με ευκαιριακές προσεγγίσεις στοχεύει, στην αναπαραγωγή των πελατειακών σας σχέσεων και στην ικανοποίηση συγκεκριμένων απαιτήσεων ανθρώπων που αντιλαμβάνονται το ΥπΑΑΤ ως ιδιοκτησία τους.

2ον Η μη υλοποίηση μέχρι σήμερα της Κυβερνητικής σας δέσμευσης για τροποποίηση και επίλυση του προβλήματος των εκτός έδρας μετακινήσεων των γεωτεχνικών που με το νόμο 3833/10 τους καθιστά υπαλλήλους γραφείου, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής των προγραμμάτων του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την ανάπτυξη και τη διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών, να υπάρχει αδυναμία επαρκών ελέγχων στα τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης με ότι αυτό συνεπάγεται εν μέσω τουριστικής περιόδου και όλα αυτά αντικατοπτρίζουν το «ενδιαφέρον σας» γι’ αυτό που λέγεται παρόν και μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας.

3ον Η απουσία θέσεων και προτάσεών σας, για την εμπλοκή των Γεωτεχνικών στην Νέα Διοικητική Δομή του Κράτους «Καλλικράτης», προσθέτει νέα προβλήματα σε αυτά που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες Διοικητικές Μεταρρυθμίσεις, έχει ως συνέπεια την αναποτελεσματικότητα στον Πρωτογενή Τομέα, στον Έλεγχο των Τροφίμων και στην προσφορά των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και είναι άλλη μια απόδειξη της Πολιτικής σας χωρίς όραμα και στόχο.

4ον Οι σπασμωδικές κινήσεις μεταφοράς προσωπικού ορισμένου χρόνου Γεωτεχνικών από υπηρεσία σε υπηρεσία χωρίς προγραμματισμό, καθώς και η χρησιμοποίηση μονίμων υπαλλήλων σε εποχικές εργασίες, φανερώνει την ανάγκη πρόσληψης νέων συναδέλφων και όχι της προσωρινής λύσης των προβλημάτων εκ των έσω.

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά και τα προβλήματα και τις λύσεις γιατί έχουμε ζήσει τις πολιτικές ακροβασίες του παρελθόντος γύρω από τον πρωτογενή τομέα.

Η πολυετής εμπειρία μας και η καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα από τη θέση του συνεργάτη και επιστημονικού συμβούλου που οι ίδιοι επιλέγουν και εμπιστεύονται και όχι που τους επιβάλουν, μας δίνουν το δικαίωμα να πούμε ότι τέτοιου είδους πολιτικές, οδηγούν σε αδιέξοδα την Αγροτική Ανάπτυξη και βάζουν σε περιπέτειες τον έλεγχο των Τροφίμων, τις Επενδυτικές Ευκαιρίες και τους Γεωτεχνικούς.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΓ

Νίκος Κακκαβάς

Ευθύμιος Ιακωβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: