Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ως τον Αύγουστο αιτήσεις για φ/β στο Βόλο

ImageΔεκάδες αγρότες μέλη της ΕΑΣ Βόλου ενημέρωσε το Σάββατο 3 Ιουλίου ο Πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Φερών στο Βελεστίνο.


Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες για τέτοια επένδυση έθεσαν μια σειρά ερωτήματα για τον τρόπο που μπορούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά σε αγροτικές εκτάσεις τους.

Το πρόγραμμα αφορά την εγκατάσταση μονάδων ισχύος 100 κιλοβάτ έκαστη, ενώ σχεδιάζεται να γίνουν τουλάχιστον 300 τέτοιες μονάδες.

Ο κ. Πρίντζος είπε μεταξύ άλλων ότι μια τέτοια επένδυση μπορούν να κάνουν όσοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και όχι συνταξιούχοι και πρόσθεσε ότι αναμένεται η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο θα καθορίζεται το ποσοστό αγροτικού εισοδήματος. Ο ίδιος ανέφερε ότι στα αγροτεμάχια που μπορεί να γίνει μια τέτοια επένδυση πρέπει να είναι ιδιόκτητα και όχι νοικιασμένα, να είναι τουλάχιστον τέσσερα στρέμματα ώστε να θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα και να πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές

Να σημειωθεί ότι ήδη 200 αγρότες από την περιοχή ευθύνης της ΕΑΣ Βόλου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τους ενδιαφερόμενους εκπνέει στα τέλη Αυγούστου 2010 και στις προθέσεις της Ένωσης Βόλου είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση του αγροτικού κόσμου σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα. Η ΕΑΣ Βόλου πήρε αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχύσει το εισόδημα του αγροτικού κόσμου και για να διευκολύνει τους αγρότες μέλη της ώστε να επενδύσουν σε αυτή την εναλλακτική μορφή ενέργειας, η οποία επιδοτείται σε μεγάλο ποσοστό από την E.Ε.

Όσον αφορά στο ίδιο κεφάλαιο θα το βάλει η ΕΑΣ Βόλου ενώ θα της επιστραφεί άτοκα, σταδιακά με τρόπο που να μπορούν ν' ανταποκριθούν οι αγρότες.

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: