Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Μητρώο Αγροτών με κονδύλι από την Ψηφιακή Σύγκλιση

ImageΜια σειρά έργων, μεταξύ των οποίων και τη δημιουργία ενιαίου ολοκληρωμένου μητρώου αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ανέλαβε διαχειριστικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Αξιοποιώντας την Πρόσκληση Αριθμός 18 της ΕΥΔ του ΕΠ ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’ με Τίτλο ‘Ψηφιακές Υπηρεσίες Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων’ προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ, ο οργανισμός έλαβε έγκαιρα την διαχειριστική επάρκεια που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση αυτή.

Μαζί με τα δικά του έργα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αναλάβει διαχειριστικά το σύνολο των έργων του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων του.

Τέτοια έργα ενδεικτικά αφορούν την:

- δημιουργία ενιαίου ολοκληρωμένου μητρώου αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων (όπου θα παρέχεται ενδεικτικά πρόσβαση σε πληροφορίες για τις καλλιεργητικές ή κτηνοτροφικές δραστηριότητες ανά μερίδα εκμετάλλευσης, σε στοιχεία επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, κτλ.)

- πιστοποίηση και βελτίωση των συνθηκών παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας στην πρωτογενή παραγωγή.

- πρόσβαση σε ψηφιακά δεδομένα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (π.χ. καλές πρακτικές καλλιέργειας, εδαφολογικά δεδομένα, αναβαθμισμένα ψηφιακά δεδομένα αλιευτικής δραστηριότητας).

- υλοποίηση «ζωντανών» εργαστηρίων στον αγροτικό τομέα (agroliving labs) με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στην μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων.

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: