Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πανθεσσαλική επιτροπή για τα γεωργικά εφόδια

ImageΗ σύσταση πανθεσσαλικής επιτροπή που θα συνεδριάζει τακτικά και θα είναι υπεύθυνη για την αποτροπή φαινομένων παράνομης διακίνησης αποσυρόμενων - παράνομων γεωργικών εφοδίων αποφασίστηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατά των παράνομων φυτοφαρμάκων –πολλαπλασιαστικού υλικού - λιπασμάτων που διοργανώθηκε από το Γεωπονικό Σύλλογο του νομού. Λάρισας και το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεντρικής Ελλάδας στο ΓΕΩΤΕΕ.

Η επιτροπή θα απαρτίζεται από εκπροσώπους φορέων - συλλόγων διακίνησης σπόρων, λιπασμάτων και προϊόντων φυτοπροστασίας καθώς και εκπροσώπους της ΠΟΣΕΓ, των Γεωπονικών Συλλόγων των Θεσσαλικών Νομών και θα συνεργάζεται με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΣΥΦ. Στόχος της επιτροπής θα είναι η ενημέρωση γεωπόνων και παραγωγών για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων καθώς και η πάταξη φαινομένων παράνομης διακίνησης, μέσω της διαβίβασης πληροφοριών στα τμήματα φυτοπροστασίας και τον ΕΣΥΦ. Στην πανθεσσαλική σύσκεψη αναφέρθηκε ακόμη πως «η χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων –πολλαπλασιαστικού υλικού -λιπασμάτων έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του καταναλωτή και αποτελεί εμπόδιο προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές.

ImageΕπίσης αναφέρθηκαν εκτενώς από το διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Λάρισας κ. Ζδουκόπουλο οι ποινές και οι κυρώσεις που προβλέπει ο Ν.721/1977 για τον παραβάτη παραγωγό ή γεωπόνο από την παράνομη χρήση φυτοφαρμάκων - πολλαπλασιαστικού υλικού.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Γ. κ. Ιακωβάκης, ο διευθυντής Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου κ. Βλιώρας, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Νομαρχίας Λάρισας κ. Ζδουκόπουλος, η Τμηματάρχης Φυτοπροστασίας Νομαρχίας Λάρισας κ. Πέκα, ο αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κ. Ελλάδας κ. Γιατρόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Γ. κ. Ράγκος, ο κ. Σταυρίδης εκπρόσωπος της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ο κ. Αναστασίου γεωπόνος -εκπρόσωπος του ΚΕΠΠΥΕΛ, ο κ. Καταβούτας εκπρόσωπος του τμήματος Φυτοπροστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Λάμπρος, ο Γ. Γραμματέας Γεωπονικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Κατσής, ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων κ. Μιχαήλ καθώς και πολλοί εκπρόσωποι γεωπόνοι πολλών εταιριών φυτοπροστασίας-πολλαπλασιαστικού υλικού.

www.agronews.gr/

Το πλαίσιο για την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων

Το πλαίσιο για την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων


Προσχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης Συνταγολόγιο προς διαβούλευση......ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων Παρασκευή 18/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: