Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:«Παράνομα-Απαγορευμένα Φυτοπροστατευτικά προιόντα-Λιπάσματα-Πολλαπλασιαστικό υλικό»

Η διασφάλιση της υγειινής των καταναλωτών και η ποιότητα των αγροτικών προιόντων αποτελούν στόχο της ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής με σκοπό ποιοτικά παραγόμενο αγροτικό προιόν απαλλαγμένο υπολλειμάτων.
Η χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων – πολλαπλασιαστικού υλικού - λιπασμάτων έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του καταναλωτή και αποτελεί «εμπόδιο» προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές.Δυστυχώς παρατηρούνται φαινόμενα «παράνομης» διακίνησης αποσυρόμενων - παράνομων γεωργικών εφοδίων.
Για το σκοπό αυτό το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών υπαλλήλων Κ.Ελλάδας και ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν.Λάρισας από κοινού διοργανώνουν Πανθεσσαλική «ανοιχτή» συζήτηση με θέμα «Παράνομα - Απαγορευμένα Φυτοπροστατευτικά προιόντα - Λιπάσματα - Πολλαπλασιαστικό υλικό»την Πέμπτη στις 20.30 στα γραφεία του ΓΕΩΤΕΕ(Καψούρη 4).
Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των τμημάτων Φυτοπροστασίας των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων των Θεσσαλικών Νομών, του Περ/ακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας,του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,των Γεωπονικών Συλλόγων των Θεσσαλικών Νομών,και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων.
Στην ανοιχτή αυτή συζήτηση οι εταιρείες φυτοφαρμάκων –πολλαπλασιαστικού υλικού –λιπασμάτων καθώς και ιδιώτες γεωπόνοι καταστηματάρχες γεωργικών εφοδίων για την ανταλλαγή απόψεων και τρόπους-προτάσεις αντιμέτωπισης και εξάλειψης του φαινομένου.

Ο Πρόεδροςτου Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κ.Ελλάδας - Ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν.Λάρισας

Γιαννακός Κώστας - Σοφολόγης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: