Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Κασσαπίδης:Εγκατάλειψη των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων .

Σημαντικές δράσεις για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ελληνική ύπαιθρο, στα οποία επανειλημμένα αναφέρονταν εδώ και δέκα μήνες η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μοιραία δεν θα ....... υλοποιηθούν, λόγω της μη χρηματοδότησης του προγράμματος ενίσχυσης των γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων, μετά απο την σχετική ανακοίωση της υπουργού στην πρόσφατη ομιλία της στην 4η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", επισημαίνει ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Προγράμματα λέει ο κ. Κασσαπίδης όπως η βιολογική γεωργία, βιολογική κτηνοτροφία, διατήρηση σπάνιων φυλών κ.α. δεν στηρίζονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συνέπεια της απόφασης αυτής δεν είναι μόνον η απώλεια σημαντικών πόρων από τους υφιστάμενους ή νέους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές, αλλά και η αποδυνάμωση της προοπτικής μιας ανταγωνιστικότερης γεωργίας μέσω της παραγωγής βιολογικών προϊόντων με μεγάλη ζήτηση και προστιθέμενη αξία σε αξιόλογες αγορές του εξωτερικού.

Η πολυθρύλητη και πολυδιαφημιζόμενη «πράσινη ανάπτυξη» στον τομέα της γεωργίας, με την απόφαση αυτή, δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα.

Δημιουργούνται λοιπόν δικαιολογημένες αμφιβολίες για τη συνέπεια των προθέσεων και των εξαγγελθέντων πολιτικών του ΥπΑΑ&Τ.

Αναμφισβήτητα, η απόφαση αυτή της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑ&Τ έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις άμεσες προτεραιότητες της νέας ΚΑΠ στην Ε.Ε. όπως η παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής άξιας και ασφάλειας για τον καταναλωτή αλλά και μέγιστης προστασίας του περιβάλλοντος.

Επίσης, δράσεις όπως η μείωση της νιτρορύπανσης, η προστασία απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων και ντόπιων ποικιλιών, η διατήρηση γεωργικών εκτάσεων για την προστασία ειδών άγριας πανίδας, αλλά και τα υπόλοιπα περιβαλλοντικά μέτρα του Αναπτυξιακού Προγράμματος “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” αναστέλλονται, απειλώντας σοβαρά το μέλλον και την προοπτική τέτοιων δράσεων που ήδη είχαν οδηγήσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλούς νομούς της χώρας.

Για μια ακόμη φορά οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ παραμένουν εξαγγελίες και η ευκαιρία αναπτυξιακής ώθησης στο γεωργικό τομέα, με ευρωπαϊκή μάλιστα συγχρηματοδότηση, πέφτει στο κενό.

www.agroschannel.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: