Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Υπ' ατμόν οι κτηνοτρόφοι με διαμαρτυρία στη Λαμία

ImageΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου διοργανώνεται η γενική έκθεση της Λαμίας πραγματοποιούν οι κτηνοτρόφοι την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 11 το πρωί. Μετά τη συγκέντρωση, οι κτηνοτρόφοι θα κατευθυνθούν προς το εκεί πολιτικό γραφείο της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, έξω από το οποίο θα συγκεντρωθούν ξανά. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης εξηγεί πως οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για μια σειρά από ζητήματα, τα οποία - όπως είπε - επιβαρύνουν την «τσέπη» τους και περιορίζουν σημαντικά την πιθανότητα επιβίωσής τους στον κλάδο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, περί τα τέλη Ιουλίου προγραμματίζεται να γίνει στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων, η οποία - ενδεχομένως - να συνδυαστεί και με κατάληψη των γραφείων. Επιπλέον, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο φέρονται αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της Δωδώνης, την Πέμπτη 8 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής τους επιτροπής. Θα επιχειρήσουν, έτσι, να αποτρέψουν τις γαλακτοβιομηχανίες από το να προχωρήσουν σε νέα μείωση της τιμής - έχουν ενταθεί οι σχετικές φήμες - με την οποία αγοράζουν το γάλα από τους παραγωγούς.

Μεταξύ άλλων, οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεση πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης με ταμειακή διευκόλυνση, ρύθμιση του θέματος των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας, πληρωμή και έναρξη των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, και στελέχωση των οργανισμών ΕΛΟΓΑΚ, ΕΦΕΤ, ΕΛΓΑ, ΕΘΙΑΓΕ και Διεπαγγελματική Φέτας, με μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).


Συμπαράσταση του ΣΥΝ στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΕΚ

Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική ισοπέδωσης της κοινωνίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οδηγεί τους κτηνοτρόφους στην οικονομική εξαθλίωση και τον αφανισμό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τμήματος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΝ, στην οποία δηλώνεται η συμπαράσταση του κόμματος στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΕΚ.

Κωφεύει επιδεικτικά στις επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, την ίδια στιγμή που οι γαλακτοβιομηχανίες προωθούν μείωση των τιμών παραγωγού.

Καθυστερεί εξωφρενικά ακόμα και την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 και την πληρωμή των προγραμμάτων της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Στελεχώνει κρίσιμους οργανισμούς (ΕΛΟΓΑΚ, ΕΦΕΤ, ΕΛΓΑ, ΕΘΙΑΓΕ και Διεπαγγελματική Φέτας) αποκλείοντας τους θεσμικούς εκπροσώπους των κτηνοτρόφων.

Ανάβει το πράσινο φως στη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας να θυσιάσει στο βωμό του ληστρικού μηχανισμού της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη", δυναμιτίζοντας το μέλλον των κτηνοτρόφων αλλά και όλης της κοινωνίας της Ηπείρου.

Παραμένοντας στα ευχολόγια και τις γενικολογίες, εννιά μήνες τώρα αφήνει άθικτες την ασύδοτη κερδοσκοπία των κυκλωμάτων της αγοράς και τις αθρόες παράνομες ελληνοποιήσεις κρεάτων και ζωοκομικών προϊόντων

Ο ΣΥΝ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΕΚ. Η ελπίδα και ο μοναδικός δρόμος δικαίωσης τους είναι το δυνάμωμα των αγώνων τους για την επιβίωση τους και για μια ριζοσπαστική αγροτική πολιτική που θα υπηρετεί τις ανάγκες των αγροτών, την ανόρθωση της υπαίθρου και την ανάπτυξη της χώρας.

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: