Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας για μετακινήσεις προσωπικού στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Βόλος 20 / 08 / 2010

Αρ. Πρωτ. : 40

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ :

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Κυρία Κ. Μπατζελή

Αχαρνών 2

10432 Αθήνα

ΚΟΙΝ :

· Όπως Πίνακας Αποδεκτών

Βόλος

Πληροφορίες : Κων/νος Λάμπρος

Θέμα : « Μετακινήσεις Προσωπικού »

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

στο πλαίσιο της εποικοδομητικής μας συνεργασίας, θα θέλαμε ενημέρωση για την εσπευσμένη μετακίνηση, με αδιευκρίνιστους όρους, μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, που προσλήφθηκαν ως εποχικό προσωπικό, για λόγους πρακτικής άσκησης, βάσει της 11-12-2009 απόφασης σας και μετακινούνται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρότι εσείς τους τοποθετήσατε σε συγκεκριμένες υπηρεσίες κατόπιν αιτήσεώς τους.

Στις απογυμνωμένες από Γεωπόνους υπηρεσίες στις οποίες εργάζονταν, κάλυπταν περιοδικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Νοιώθουμε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να τονίσουμε ότι τόσο το ΥΠΑΑΤ, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενεργούν για πολλοστή φορά εσπευσμένα και λανθασμένα, καθώς προσπαθούν να καλύψουν την ανάγκη του ΟΠΕΚΕΠΕ για μόνιμο προσωπικό με ημίμετρα.

Επιμένουμε ότι θα έπρεπε από τον προηγούμενο Νοέμβριο να είχατε προβλέψει τις ανάγκες του Οργανισμού, έχοντας παράλληλα αντιμετωπίσει, σύμφωνα με τις εξαγγελίες σας, την ξέφρενη ανεργία που μαστίζει τον Γεωπονικό Επιστημονικό πληθυσμό της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον Ιούλιο του 2010, οι άνεργοι Γεωπόνοι έφθασαν τους 4.619, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς κατέχουν και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Επειδή από την περασμένη άνοιξη σας είχαμε επισημάνει, τόσο την ανάγκη στελέχωσης του Οργανισμού με μόνιμο προσωπικό, όσο και την ενδεχόμενη δημιουργία λίστας εποχικών υπαλλήλων, σας παρακαλούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή, να διερευνήσετε τουλάχιστον το ενδεχόμενο προεκτύπωσης των πρακτικών επιτόπιου και διοικητικού ελέγχου, για τη σύνταξη των οποίων σπαταλούνται αμέτρητες εργατοώρες από τους ελεγκτές και μεγάλη καθυστέρηση στη διενέργεια των επιτόπιων πρωτοβάθμιων ελέγχων, θέμα το οποίο πάλι με έγγραφο μας θέσαμε και στην τότε ηγεσία του Υπουργείου το 2007 .

Στην επιστολή μας, που σας αποστείλαμε τον Απρίλιο του 2010, είχαμε τονίσει συγκεκριμένα :

1. Τη δημιουργία της λίστας εποχικών υπαλλήλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ανά περιφερειακή διεύθυνση, μέσω ΑΣΕΠ

2. Εφόσον τελειώσει η Γενική Λίστα, να καταφεύγετε σε συμβάσεις εκτάκτων αναγκών με σύντομες διαδικασίες όπως άρθρο 20/1994, αλλά και με κριτήρια, όπως είναι η αρχαιότητα πτυχίου, η ανεργία ή η εντοπιότητα για να μην ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι και να μην είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους αλλά στα όρια της περιφέρειας τους

Ειδικότερα, με έγγραφο της Διεύθυνσης Διοίκησης Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου, καλούσε τα μέλη μας, όπως παρουσιασθούν την 5-8-2010 για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. – Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας – Ν. Γ. Μαγνησίας, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες του οργανισμού.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν παρέχει πληροφορίες για μια σειρά θεμάτων, παρακαλούμε όπως μας παράσχετε τις απαραίτητες απαντήσεις και διευκρινήσεις στα παρακάτω ερωτήματα :

· Ποιο ακριβώς είναι το καθεστώς και το νομικό πλαίσιο με το οποίο ζητείται να γίνει η παραπάνω μετακίνηση προσωπικού;

· Ποια θα είναι η διάρκεια της μετακίνησης στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και πότε προβλέπεται να επανέλθουν στην υπηρεσία τους;

· Τι προβλέπεται για το καθεστώς ασφάλισης, θα παραμείνει αμετάβλητο;

· Τι προβλέπεται για το καθεστώς μισθοδοσίας;

· Θα συνεχίσει η μισθοδοσία να καλύπτεται από τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Φ. 29/110. ΟΜΑΔΑ ΚΑΕ 0300 Οικονομικού Έτους 2010), και τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Φ. 31-130 ΚΑΕ 0345, 0355 Οικονομικού Έτους 2010), ΥΔΕ 5333/29-12-2009 του Υ.Π.Α.Τ.;

· Πώς θα προσμετρηθεί ο χρόνος μετακίνησης και παραμονής τους στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα προσμετρηθεί σαν χρόνος προϋπηρεσίας στο Δημόσιο;

· Ποιο καθεστώς θα ισχύσει για τις τυχόν εκτός έδρας μετακινήσεις που θα χρειαστεί να κάνουν τα μέλη μας, σύμφωνα με τα καθήκοντα τους στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.;

Επίσης, κλείνοντας την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε μία σειρά από ελλείψεις υλικοτεχνικών υποδομών, οι οποίες παρακωλύουν την εύρυθμη λειτουργία του Νομαρχιακού Γραφείου Μαγνησίας του ΟΠΕΚΕΠΕ :

· Το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο στεγάζεται δεν έχει την κατάλληλη υποδομή και μία λύση θα ήταν η μεταφορά του στο κατάλληλο κτίριο των πρώην ΤΟΚΑΑ, το οποίο παραμένει κενό,

· Οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητούν σε γειτονικές υπηρεσίες χαρτί Α4 και φωτοτυπικό μηχάνημα, έχουν δανειστεί χαρτί από τις ΕΑΣ του Νομού, ενώ το φωτοτυπικό μηχάνημα, που υπάρχει στην υπηρεσία, δεν λειτουργεί ελλείψει toner εδώ και ένα τρίμηνο.

· Οι υπάλληλοι αναγκάζονται να αγοράζουν με δικά τους χρήματα ακόμη και τις μπαταρίες για τα GPS και ενίοτε χαρτί ώστε να μην σταματήσουν οι έλεγχοι και να πληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου οι παραγωγοί μας.

· Ενδεικτικό παράδειγμα για την κακή λειτουργία του Οργανισμού είναι ότι τον Ιούλιο φέτος, γινόταν Διοικητικές πράξεις (διορθώσεις) για την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του 2006 και ερωτούμε πώς είναι δυνατόν να εκκρεμούν και να γίνονται διορθώσεις για καλλιέργειες που σπάρθηκαν πριν 4 χρόνια. Αν δε οι διορθώσεις αφορούν σταθερά στοιχεία (ΑΦΜ,ΑΔΤ) πάλι δεν θα έπρεπε να υπάρχει χρονικό περιθώριο για να γίνουν οι διορθώσεις ;

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την ενημέρωση μας αρμοδίως.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

-Ο-Πρόεδρος -Ο-Γραμματέας

Κων/νος Λάμπρος - Αθανάσιος Μπίτης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ :

1. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Κύριος Μ. Καρχιμάκης

2. Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ

Κύριος Α. Καπρέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: