Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Κοντοζυγώνει η προθεσμία για ενστάσεις στην εξισωτική

ImageΜια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κτηνοτρόφους όταν κοίταξαν στα βιβλιάριά τους τα ποσά από την πληρωμή της προκαταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009: Η συντριπτική πλειοψηφία είτε είχε λάβει μόνο το 40% του ποσού που δικαιούται, είτε δεν είχε λάβει καθόλου χρήματα, ενώ είχε αποφασιστεί αρχικά η καταβολή του 70%. Σε όσους δικαιούχους δεν δόθηκαν καθόλου χρήματα, η αιτιολογία είναι ότι υπήρχαν λάθη στις δηλώσεις που κατέθεσαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Αυγούστου να απευθυνθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να κάνουν ένσταση ώστε να πληρωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Όσοι δικαιούχοι κάτοικοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ενδιαφέρονται, μπορούν να μάθουν την αιτία για την οποία δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή της εξισωτικής του 2009 λέγοντας απλώς τον αριθμό φορολογικού μητρώου στις Ενώσεις τους.

Σύμφωνα λοιπόν με το αιτιολογικό που υπάρχει στη λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ βασική αιτία είναι η ύπαρξη ενοικιασμένων εκτάσεων σε άλλους νομούς από εκείνους που λειτουργούν οι στάβλοι. Κι αυτό είναι ένα θέμα που χαρακτηρίζεται «δύσκολο» το οποίο πιθανόν να λυθεί με πολιτικού χαρακτήρα αποφάσεις.

Οι υπόλοιπες αιτίες είναι κυρίως τυπικές όπως η μη κατάθεση διαφόρων δικαιολογητικών.

http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: