Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΥΠΑΑΤ κ. Κώστας Σκανδαλίδης, θα μεταβεί τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετέχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, θα μεταβεί τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετέχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας (19-21 Σεπτεμβρίου) που οργανώνει η Βελγική Προεδρία με θέμα «Επιλέγοντας σήμερα για μια ισχυρότερη ΚΑΠ αύριο».


Ο κ. Σκανδαλίδης θα έχει την ευκαιρία στη συνάντηση αυτή να υποστηρίξει τις θέσεις του και να ανταλλάξει απόψεις με τους Υπουργούς των υπολοίπων κρατών μελών για τις προοπτικές της ΚΑΠ, μετά το 2013.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, στο εθνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό επίπεδο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή ΚΑΠ, συνεπή στις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, κατά το δυνατόν δημοσιονομικά αλώβητη, ικανή να στηρίξει το εισόδημα των γεωργών αλλά και την ανάπτυξη και απασχόληση στην ύπαιθρο και στη συνολική μας οικονομία.

Η συνάντηση αυτή είναι μια πρώτη ευκαιρία, για μια ανοιχτή συζήτηση γνωριμίας αλλά και αναζήτησης κοινών θέσεων και στρατηγικής ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων που σύντομα θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: