Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Οκ για προκαταβολή του τσεκ τον Οκτώβριο

Image«Το σύστημα ΟΣΔΕ ολοκληρώθηκε. Χθες πήραμε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οκτώ χώρες να λάβουμε πεερίπου το 70% των κοινοτικών επιδοτήσεων στα μέσα Οκτώβρη. Είναι σχέδιο της κυβέρνησης και ήδη το είχαμε βάλει επί εποχής κινητοποιήσεων μέσα στους στόχους που είχαμε πει και μάλιστα, είχαμε κατηγορηθεί από τους αγρότες ότι ήταν πολλά τα λεφτά και ότι δεν πρόκειται να τα πάρουμε.

Πήραμε την έγκριση και Θεού θέλοντος οι πληρωμές των αγροτών, περίπου το 70%, θα γίνει άμεσα για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά. Δεύτερον, σήμερα, υπογράψαμε με τον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Σαχινίδη την επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης, όπου λόγω της αύξησης του κόστους, αυξάνεται ο προϋπολογισμός επιστροφής στους αγρότες κατά 40 εκατομμύρια».

Αυτά είπε με περηφάνεια από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, ενώ συζητούνταν το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ και πλέον θεωρείται σίγουρη η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης μετά τις 16 Οκτωβρίου.

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: