Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ο «Γολγοθάς» ενός Χανιώτη στα γρανάζια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγανακτισμένος με το μπάχαλο που επικρατεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνει στη Ν.Τ. ο κ. Γιάννης Μαυριδάκης από τα Χανιά, ο οποίος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά» έχοντας μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του Οργανισμού.
Εδώ και πέντε χρόνια ο κ. Μαυριδάκης προσπαθεί με επανειλημμένες εντάσεις να διορθώσει τα λάθη των οριστικών του δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, τα οποία τον εμφανίζουν να διαθέτει 790 ελαιόδεντρα σε μόλις ενάμισι στρέμμα γης και να δικαιούται 988 ΕΥΡΩ ενιαία ενίσχυση.
Φέτος –επιτέλους- ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγνώρισε το λάθος του στην έκταση των ελαιοδέντρων που κατέχει ο κ. Μαυριδάκης αναγνωρίζοντας ότι όντως κατέχει 48 στρέμματα.
Όμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ –παρότι αναγνώρισε το λάθος του- αρνείται να καταβάλλει στον κ. Μαυριδάκη τα παραπάνω χρήματα που αυτός δικαιούται ως ενιαία ενίσχυση.
Στην απάντηση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ ισχυρίζεται ότι «…ο υπολογισμός της αξίας των οριστικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης γίνεται αποκλειστικά με βάση τον μέσο όρο της επιδότησης που λάμβανε ο παραγωγός τα τέσσερα έτη αναφοράς 1999-2002 και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει αναθεώρηση των οριστικών δικαιωμάτων.».
Όμως –όπως σημειώνει ο κ. Μαυριδάκης- ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την ενιαία ενίσχυση προβλέπει διαδικασίες επαναπροσδιορισμού των οριστικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης με αντικειμενικά κριτήρια.
www.neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: