Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΣΓ, ΠΟΓΕΔΥ: Καταγγελία για αποσπάσεις υπαλλήλων της Ελαιουργικής στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟΣΓ και η ΠΟΓΕΔΥ έχουν δεχτεί σωρεία καταγγελιών, για την απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της 29-7-2010, να αποσπάσει 8 υπαλλήλους της Ελαιουργικής Σ.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την επίκληση της κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών.
Όπως προκύπτει πρόκειται για 1 ΠΕ Γεωλόγο, 2 ΤΕ Μηχανικούς, 4 ΔΕ Διοικητικού και 1 εργάτη, με ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο που κυμαίνονται μεταξύ 30 και 54 χιλιάδων ευρώ.

Σε μία περίοδο που η ορθολογική διαχείριση δαπανών στην Δημόσια Διοίκηση έχει αναχθεί σε μείζονα πολιτική προτεραιότητα, αποφασίζεται η μετακίνηση, από μία ιδιωτική Εταιρεία(Ελαιουργική) σε Οργανισμό εποπτευόμενο από το ΥΠΑΑΤ (ΟΠΕΚΕΠΕ), προσωπικού χωρίς κριτήρια ή ιδιαίτερη εξειδίκευση και χωρίς να γίνεται αντιληπτό τι αυτό εξυπηρετεί.
Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες 8 αποσπάσεις, αφορούν μόνο την «πρώτη φάση» του σχεδίου, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τη συλλογιστική της Υπουργού και κατ’ επέκταση του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για de facto σφικτό εναγκαλισμό μεταξύ «ελεγκτή και ελεγχόμενου», ο οποίος γίνεται όπως πάντα στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη απόφαση και καλούμε την Υπουργό να την αποσύρει άμεσα, μαζί τις όποιες σκέψεις για επέκταση του σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: