Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Κατατέθηκε το ν/σχ για την εθνική γεωχωρική πληροφορία

ImageΚατατέθηκε, χθες, στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών - Εναρμόνιση με την οδηγία 2007/2/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2007 και άλλες διατάξεις. Τροποποίηση του Ν. 1647/1986 «Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ) ….» (Α΄141)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη δημιουργία της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΕΥΓΕΠ), με τρόπο σύμφωνο με την ευρωπαϊκή οδηγία INSPIRE (Infrastructure for Spatial Information in the European Community).
Το σχέδιο νόμου θεσπίζει γενικές αρχές, κανόνες, μέτρα και διαδικασίες σε διοικητικό και τεχνολογικό επίπεδο για την οργάνωση ενιαίων πρακτικών διαχείρισης, διάθεσης και κοινοχρησίας των γεωχωρικών πληροφοριών. Ο νέος νόμος θα έχει εφαρμογή σε όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που αφορούν στην επικράτεια, τηρούνται σε ηλεκτρονική μορφή και ανήκουν ή βρίσκονται στην κατοχή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Πρόκειται για μια καινοτομία σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας, με πολλαπλά οφέλη σε εξοικονόμηση πόρων, ενθάρρυνση των επενδυτικών πρωτοβουλιών, προστασία του περιβάλλοντος και ίση πρόσβαση στα γεωδεδομένα για όλους τους πολίτες.
Παρατίθενται σε συνημμένα τόσο το σχέδιο νόμου «Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών» όσο και το σχέδιο της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης.

Συνημμένα:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.pdf

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.pdf

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: