Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αγροτικός Καλλικράτης με Θάλαμο Επιχειρήσεων

ImageΟλοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας με ριζικές παρεμβάσεις στην κρατική δομή, στον τρόπο οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής και στη λειτουργία της αγοράς των αγροτικών προϊόντων, εξήγγειλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.Το πρόγραμμα έχει τριετή ορίζοντα, οδηγεί σε εξοικονόμηση δημόσιων πόρων και βάζει τα θεμέλια δυναμικής ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας.

Κεντρικός στόχος του υπουργείου, η ανάπτυξή της και η ολοκληρωμένη συμβολή της στην πράσινη ανάπτυξη. Πρέπει να δώσουμε στην ελληνική γεωργία την χαμένη της αξιοπρέπεια και να ανατρέψουμε την άδικη εικόνα που έχει επικρατήσει για τον Έλληνα αγρότη, ότι καλλιεργεί για τις επιδοτήσεις, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Τα όργανα για την επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου απαρίθμησε στη συνέχεια ο κ. Σκανδαλίδης:
-Ψηφιακός χάρτης της ελληνικής γεωργίας σε πραγματικό χρόνο και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους
-Θάλαμος επιχειρήσεων στο ΥπΑΑΤ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από ομάδα που θα υπάγεται απευθείας στην πολιτική ηγεσία και θα έρχεται σε άμεση επαφή με τους αγρότες.
-Αναβάθμιση του δικτυακού τόπου του υπουργείου ώστε να αναρτώνται τα πάντα, από τα έργα και τους διαγωνισμούς ως τις επιδοτήσεις και τις ζημιές. «Η αλήθεια online» είναι η πρώτη μας δέσμευση, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
-Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου σε επίπεδο περιφέρειας, σε αυτό που ο κ. Σκανδαλίδης ονόμασε «αγροτικό Καλλικράτη».
Οι εξαγγελίες αυτές, όπως είπε ο υπουργός, θα υλοποιηθούν ως το 2013, ώστε από το 2014 που θα ισχύσει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η ελληνική γεωργία να είναι έτοιμη να την υποδεχτεί χωρίς τις στρεβλώσεις που τη μαστίζουν.
Όπως δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης, η στρατηγική του υπουργείου θα ακολουθήσει το τρίπτυχο ταυτότητα-ποιότητα-αειφορία: «Ταυτότητα» εστιάζοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής παραγωγής, «ποιότητα» για την προσαρμογή στις ορθές γεωργικές πρακτικές και την πιστοποίηση και «αειφορία» για τον οικολογικό αναπροσανατολισμό της ελληνικής γεωργίας.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη:

23-9-10 Συνέντευξη Τύπου ΥπΑΑΤ

www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: