Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ν. Πρίτζος: Ολοκληρώνεται σύντομα η νέα επένδυση της ΕΒΟΛ

Καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το μεγάλο επενδυτικό έργο της ΕΒΟΛ, που αφορά νέες εγκαταστάσεις, ώστε να είναι σε θέση η Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος, σε συνέντευξη τύπου, στις 6 Σεπτεμβρίου, και όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε στην μεγάλη επένδυση της ΕΒΟΛ που φτάνει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις 3.000 τ.μ. και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για την επεξεργασία του φρέσκου γάλακτος.

Η επένδυση έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικ΄ςη Ανάπτυξης και Τροφίμων με επιδότηση 45% περίπου. Το υπόλοιπο 55% θα καλυφθεί αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια της Οργάνωσης χωρίς δανεισμό. Ήδη ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί στην Βιομηχανία και άρχισε την κατασκευή της νέας πτέρυγας παστερίωσης και εμφιάλωσης

Ο κ.Πρίντζος τόνισε ότι θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια, το έργο να τελειώσει σύντομα (υπολογίζεται τον Μάρτιο να είναι έτοιμο) για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζήτηση που έχουν τα Γαλακτοκομικά Προϊόντα της ΕΒΟΛ σε όλη την Ελλάδα. Επεσήμανε επίσης, ότι με την νέα επένδυση θα υπάρξουν 30 νέες θέσεις εργασίας και έτσι οι εργαζόμενοι θα φτάσουν τους 160.

Ερωτηθείς ο κ.Πρίντζος να σχολιάσει δημοσίευμα που αναφερόταν σε πώληση της ΕΒΟΛ είπε:

Πρόκειται για αστειότητες και για φανταστικά σενάρια που δεν έχουν καμία δόση αλήθειας.

Δεν γνωρίζω από πού προέρχονται και τι συμφέροντα εξυπηρετούν, εκείνο που θέλω να πω και να τονίσω ιδιαίτερα είναι ότι η ΕΒΟΛ είναι μία υγιής Οργάνωση χωρίς δανειακές υποχρεώσεις με μεγάλη περιουσία και το κυριότερο είναι ότι προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον Γεωργό και Κτηνοτρόφο της πατρίδας μας.

Είμαστε υπερήφανοι που οι κτηνοτρόφοι μας απολαμβάνουν τις καλύτερες τιμές σε όλα τα είδη γάλακτος Πανελλαδικά.

Δηλώνω δε κατηγορηματικά ότι η ΕΒΟΛ από το 1950 είναι και θα είναι πάντοτε μία Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία που θα ανήκει στους Αγρότες και θα συνεχίσει να παράγει για τον Έλληνα καταναλωτή γνήσια - ντόπια - άριστης ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα.

Επίσης, ο κ.Πρίντζος ρωτήθηκε γιατί αρνήθηκε την θέση του Αντιπεριφερειάρχη που του πρότεινε η Νέα Δημοκρατία και απάντησε ότι ισχύει η δήλωση την οποία έκανε πριν από 15 ημέρες.

Είπε συγκεκριμένα ότι τον τιμά ιδιαίτερα η πρόταση που του έγινε από τον χώρο τον οποίο ανήκει πολιτικά αλλά από τη θέση που βρίσκεται σήμερα του Προέδρου δηλαδή της ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ έχει να επιτελέσει ένα μεγάλο έργο για να βοηθήσει τον Αγροτικό κόσμο της περιοχής στον οποίο ανήκει και ο ίδιος, να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα που τον ταλανίζουν τα δύσκολα αυτά χρόνια που περνάμε.


www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: