Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Νέος Ασφαλιστικός Νόμος και Τ.Ε.Α.ΓΕ.

τεαγεΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (Τ.Ε.Α.ΓΕ. - Ν.Π.Ι.Δ.)
Διδότου 26, 4ος όροφος, Τ.Κ.10680, Αθήνα
τηλ. 210-3613182, τηλεομ (fax): 210-3613183
e-mail: teage@geotee.gr
http://www.teage.gr/


6 Οκτωβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21η
Νέος Ασφαλιστικός Νόμος και Τ.Ε.Α.ΓΕ.

Αγαπητέ/ή συνάδελφε,

Μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου (Ν. 3863/2010), ο καθένας εύκολα διαπιστώνει την αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας του Τ.Ε.Α.ΓΕ.
Βέβαια εμείς σε κάθε ενημέρωση Γεωτεχνικών και σε κάθε έντυπό μας δίναμε στοιχεία, που αποδείκνυαν τα αδιέξοδα της Κοινωνικής Ασφάλισης (παρότι είχαμε κατηγορηθεί ότι κινδυνολογούμε) όπως είναι:
  • τα ελάχιστα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων,
  • τα τεράστια ελλείμματα, που βάσει αναλογιστικών μελετών ξεπερνούν τα 400 δις €,
  • η υπογεννητικότητα, που επιβαρύνει το σύστημα,
  • η αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής, το οποίο επιτείνει την κακή πορεία της Κοινωνικής Ασφάλισης,
  • η μακροχρόνια παραμονή μεγάλου αριθμού συναδέλφων στην ανεργία,
  • η κακή αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης (Χρηματιστήριο, Δομημένα Ομόλογα κλπ.) , που έδωσαν την χαριστική βολή στο σύστημα.

Σήμερα η κατάσταση στην Κοινωνική Ασφάλιση στην χώρα μας είναι πολύ αρνητική. Στα επόμενα χρόνια στην καλύτερη περίπτωση, τα ποσοστά αναπλήρωσης της αναλογιστικής σύνταξης θα είναι: 34,20% (με 30 χρόνια ασφάλισης) ή 45,85% (με 35 χρόνια) ή 51,80% (με 37 χρόνια) ή 60% (με 40 χρόνια). Ο νόμος όμως δίνει την δυνατότητα τα ποσοστά αυτά να μειωθούν με υπουργική απόφαση. Επομένως μιλάμε για πολύ χαμηλές συντάξεις στα επόμενα χρόνια.

Για το λόγο αυτό εμείς πάντα διατυπώναμε την άποψη, ότι δεν ψηφίστηκε τυχαία πρόσφατα σχετικά νόμος (Ν 3029/2002), που προέβλεπε την ίδρυση κλαδικών μη κερδοσκοπικών ταμείων (όπως το Τ.Ε.Α.ΓΕ.). Δεν είναι τυχαίο, που μεγάλοι Οργανισμοί (ΕΛΤΑ, αστυνομικοί, Υπ. Οικονομικών, Οικονομικό Επιμελητήριο, Εργαζόμενοι Interamerican, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κλπ.) έσπευσαν να δημιουργήσουν τέτοια Επαγγελματικά Ταμεία.

Συνάδελφε,

Μην αδιαφορείς για το Αύριο το δικό σου και της Οικογένειάς σου. Το Τ.Ε.Α.ΓΕ. δημιουργήθηκε για την ασφαλιστική σου θωράκιση. Δημιουργήθηκε για να σε καλύψει στα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Με εκτίμηση

Δρ Μπαθρέλλος Γιώργος
Πρόεδρος Δ.Σ. Τ.Ε.Α.ΓΕ.

Δημοσίευση σχολίου