Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική αντιπαράθεση για την ΑΓΡΟΓΗ

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκε, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το θέμα της απόλυσης των 260 περίπου υπαλλήλων της ΑΓΡΟΓΗΣ ΑΕ, που προβλέπεται από το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την "Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα".

Τόσο ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Δόλγιρας, όσο και η ΓΣΕΕ που απέστειλε απλώς υπόμνημα στην επιτροπή, διαφωνούν απολύτως με την αναφορά του άρθρου 2 του νομοσχεδίου, που προβλέπει την καταγγελία των 260 συμβάσεων αορίστου χρόνου στην ΑΓΡΟΓΗ με την αιτιολογία ότι ήσαν προεκλογικές και παράνομες.

"Οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτε για τα λάθη του πολιτικού συστήματος. Aς κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια τη νομιμότητα πρόσληψης", τόνισε ο κ. Δόλγιρας, που έκρινε επίσης ως ασαφές το πλαίσιο με βάση το οποίο θα γίνουν οι μετατάξεις των εργαζομένων στις υπό συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίες ή οργανισμούς του Δημοσίου.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο εισηγητής της Προκόπης Παυλόπουλος γνωστοποίησε, ότι το κόμμα του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής για ανατροπή της διάταξης αυτής.

Κατά τον κ. Παυλόπουλο, αλλά και τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη πρόκειται για άδικη κα αντισυνταγματική πράξη που συνιστά πολιτική δίωξη, υπογραμμίζοντας ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες προσλήψεων.

"Στις 3 Αυγούστου 2009 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ και την επομένη έγινε η προκήρυξη των θέσεων. Στις 5 Αυγούστου συστάθηκε η επιτροπή αξιολόγησης και στις 10 Αυγούστου έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων που ανήλθαν στις 3.500, ενώ μέσα σε τέσσερις ημέρες εξετάσθηκαν όλες αυτές και βγήκαν τα αποτελέσματα. Η δική μου λογική λέει, ότι πρακτικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί", απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Αντιθέτως ο κ. Χατζηγάκης υποστήριξε ότι το έργο της ψηφιοποίησης που έγινε από την ΑΓΡΟΓΗ θα πάει στους ιδιώτες, ενώ οι εισηγητές της Αριστεράς Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και Βασίλης Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) τόνισαν ότι η διάταξη είναι προπομπός για απολύσεις μονίμων υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης χαρακτήρισε προκλητική τη διπλή αντιμετώπιση των εργαζομένων της ΑΓΡΟΓΗΣ, αφού όπως είπε οι προσληφθέντες επί ΠΑΣΟΚ δεν θίγονται.

Τα ίδια είχαν γίνει και παραμονές των εκλογών του 1993 με 6.000 προσλήψεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ιωάννης Βλατής, για να του αντιτάξει ο Σωτήρης Χατζηγάκης ότι το ΠΑΣΟΚ "μιμείται τις μεθόδους Κουτσόγιωργα".

Ο κ. Ντόλιος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως πρώτο βήμα ορθολογικής αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, ενώ γνωστοποίησε ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τις μετατάξεις και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

nooz.gr
Δημοσίευση σχολίου