Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Τρίτη πρωί πιστώνεται το τσεκ στους λογαριασμούς

ImageΌλα είναι έτοιμα για την πληρωμή της πρώτης δόσης των φετινών άμεσων ενισχύσεων (τσεκ) που ανέρχεται στο 50% των συνολικών απαιτήσεων κάθε δικαιούχου. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα ποσά της προκαταβολής θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών το πρωί της Τρίτης.
Σχετικές διευκρινίσεις αναμένεται να δοθούν στην προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι συνέντευξη του υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Παράλληλα, θα δοθεί στη δημοσιότητα ένα σαφές ετήσιο χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα δίνονται οι κοινοτικές ενισχύσεις και θα επιστρέφονται οι παρακρατηθέντες φόροι (ΦΠΑ και αγροτικό πετρέλαιο) στους αγρότες.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση που διεξήχθη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου στη Λάρισα την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, το χρονοδιάγραμμα σχεδιάζεται έτσι ώστε μέχρι τον Ιούνιο της κάθε χρονιάς να έχουν ολοκληρωθεί σταδιακά και κάθε μήνα όλες οι πληρωμές που αφορούν τον αγροτικό κόσμο ξεκινώντας από την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης τον Δεκέμβριο.
Έτσι, προχωρώντας σε ένα πρώτο σχέδιο χρονοδιαγράμματος, που το παρουσίασε στους παραβρισκόμενους εκπροσώπους των αγροτών, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι οι ενισχύσεις και οι επιστροφές του 2010 θα δοθούν ως εξής: Στις 26-29 Οκτωβρίου το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, στις 17 Δεκεμβρίου το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης, τον Φεβρουάριο η συνδεδεμένη ενίσχυση, τον Μάρτιο η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο των αγροτών και τον Απρίλιο η επιστροφή του ΦΠΑ. Οι μήνες Μάιος και Ιούνιος θα αποτελούν περίοδο εκκαθάρισης όλων των εκκρεμοτήτων


www.agronews.gr/content/view/61434/200/lang,el/
Δημοσίευση σχολίου