Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Φόρουμ για την αλυσίδα εφοδιασμού των τροφίμων

ImageΣτο «Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για τη βελτίωση της λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει και ουπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Γεωργία Μπαζώτη.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του φόρουμ, στο οποίο εκτός από τους υπουργούς Γεωργίας πολλών κρατών μελών συμμετέχουν και εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων (αναφέρουμε ενδεικτικά τις Danone, Unilever, Nestle), των αγροτών (Copa-Cogeca), αλλά και τις κοινωνίας των πολιτών (WWF, Slow Food, EuroGroupforAnimals).

Τις βάσεις του φόρουμ έθεσε η Κομισιόν με απόφασή της στις 30 Ιουλίου, που ορίζει μία δομή τριών επιπέδων:

-Την Ομάδα Υψηλού Επιπέδου

- Την ομάδα Sherpa, η οποία προετοιμάζει τις συσκέψεις

- Τις ομάδες εργασίας που θα εστιάζουν σε καίρια θέματα που απαιτούν ειδικές γνώσεις.

Οι αρμοδιότητες του φόρουμ ορίζονται από τις συστάσεις της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την ανταγωνιστικότητα της αγροδιατροφικης βιομηχανίας και στην ανακοίνωση της επιτροπής για «μια καλύτερη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων στην Ευρώπη».

Στο Φόρουμ πέραν ορισμένων Υπουργών Γεωργίας, θα μετέχουν και οι Επίτροποι: Γεωργίας - Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας - Προστασίας Καταναλωτή, Εσωτερικής Αγοράς, και Βιομηχανίας - Επιχειρηματικότητας καθώς και εκπρόσωποι της Παραγωγής, Μεταποίησης και Εμπορίας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: