Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Κ. Σκανδαλίδη με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μ. Ναϊντένοφ – Δηλώσεις για την νέα ΚΑΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Κ. Σκανδαλίδη με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μ. Ναϊντένοφ – Δηλώσεις για ΚΑΠ

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια στην επίσημη επίσκεψη του στη Βουλγαρία, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, με τον Βούλγαρο ομόλογο του κ. Μίροσλαβ Ναϊντένοφ.

Ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης αφού επισήμανε τη στενή συνεργασία των δυο χωρών, κάλεσε τον ομόλογό του στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου, σε κοινή συνάντηση, στην οποία έχουν κληθεί και οι Υπουργοί Γεωργίας της Ρουμανίας και της Κύπρου, για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν κοινούς άξονες διαπραγμάτευσης για το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2013.

«Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ μας φέρνει αντιμέτωπους με πολλές προκλήσεις. Μία από αυτές είναι η χρηματοοικονομική προοπτική. Αναμένεται να υπάρξουν δύσκολες διαπραγματεύσεις και αποφάσεις. Στόχος μας είναι να συζητηθεί μια κοινή θέση των πλευρών για το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2013» τόνισε ο Έλληνας Υπουργός και πρόσθεσε «αποφασίσαμε να είμαστε στην ίδια όχθη, να διαπραγματευτούμε και να καταλήξουμε σε κοινή θέση των χωρών μας σε συγκεκριμένα ζητήματα».

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση της Επιτροπής για την ΚΑΠ μετά το 2013, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σχολίασε:

« Υπάρχουν θετικές και αρνητικές πτυχές στην ανακοίνωση. Καταρχήν, δεν γίνονται αναφορές στο ύψος της χρηματοδότησης, που θα καθορίσει σε ένα μεγάλο βαθμό και το περιεχόμενο της ΚΑΠ. Θετικό σημείο των προτάσεων είναι η συνέχιση των άμεσων επιδοτήσεων και ενισχύσεων. Η Ελλάδα επεξεργάζεται τις προτάσεις και τις επιπτώσεις τους στην Ελληνική γεωργία. Είμαστε σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να παρουσιάσουμε τις τελικές μας θέσεις στη δύσκολη διαπραγμάτευση που αρχίζει και επίσημα στο τέλος του μήνα, στις Βρυξέλλες. Στόχος μας είναι μια ΚΑΠ πολιτικά και χρηματοδοτικά ισχυρή, που στηρίζει το εισόδημα των γεωργών και τον παραγωγικό ιστό της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: